• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Belediyeden 8.sınıf öğrencilerine özel kurs
14 Nisan 2011 Perşembe 11:48

Belediye'den 8.sınıf öğrencilerine özel kurs

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından gazi-şehit çocukları ile öksüz, yetim, engelli ve anne-babası ayrı ilköğretim 8inci sınıf öğrencilerine yönelik 2005 yılından bu yana devam eden ..

Konya Büyükşehir Belediyesi, gazi-şehit çocukları ile öksüz, yetim, engelli ve anne-babası ayrı ilköğretim 8’inci sınıf öğrencilerine “Bire Bir Rehberlik ve Eğitim Danışmanlığı Kursu” veriyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Sosyal Belediyecilik çalışmaları çerçevesinde öğrencilere yönelik önemli çalışmaları hayata geçirerek onlara Belediye’nin sıcaklığını hissettirdiklerini belirtti. İlk ve orta öğretimde okuyan şehit-gazi çocukları ile öksüz, yetim, engelli, anne-babası resmen ayrı olup ihtiyaç sahibi olan öğrenciler ile Türkiye geneli SBS 8’inci sınıfta ilk bine giren başarılı öğrencilere eğitim yardımının devam ettiğini hatırlatan Başkan Akyürek, 2005 yılından bu yana gerçekleştirdikleri “Bire Bir Rehberlik ve Eğitim Danışmanlığı Kursu”nun da başarıyla sürdüğünü ifade etti.

Dershaneye gitme imkanı bulamayan öğrencilerin sosyal yönlerini geliştirerek eğitim hayatlarına katkıda bulunmak üzere verilen kursa bu yıl 97 öğrenci ile 9’u Matematik, 8’i Türkçe olmak üzere 17 gönüllü öğretmenin katıldığını vurgulayan Başkan Akyürek, “Büyükşehir Belediyesi Alaaddin KOMEK binasında her hafta Salı ve Perşembe günleri düzenlenen kurslarda öğrencilere Matematik ve Türkçe kursları ile rehberlik hizmeti veriliyor. Öğrencilerin sorunları ile yakından ilgilenilen kursların bir başka özelliği de üniversitede Türkçe ve Matematik Öğretmenliği bölümlerinde okuyan gönüllü öğretmenlerle ilköğretim öğrencilerini buluşturmasıdır. Kurs, bu yönüyle de önemli bir sosyal proje özelliği taşımaktadır” dedi.

8 Mart’ta başlayan “Bire Bir Rehberlik ve Eğitim Danışmanlığı Kursu” Haziran ayının ilk haftası tamamlanacak.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA