• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Belediye iş kapısı gibi
12 Nisan 2012 Perşembe 14:52

Belediye iş kapısı gibi

Konyanın Beyşehir İlçe Belediye Başkanlığı makamı, son dönemde her gün çok sayıda işsizin iş istediği bir mekan haline dönüştü.
Konya’nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanlığı makamı, son dönemde her gün çok sayıda işsizin iş istediği bir mekan haline dönüştü. Beyşehir Belediyesi ilçede artan iş taleplerine karşı çaresiz durumda kalırken, soruna değişik yaklaşımlarla çözüm üretmeye çalışıyor.
Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı’nın makamına gelerek işsiz oğlu için kimliğini gösterip iş isteyen Ayşe Tetik, girişte gördüğü herkesten bu konuda yardım istedi. Belediye Başkanı Taşcı, oğlu için iş isteyen yaşlı kadının oğlunun kimlik bilgilerinin alınması talimatını verdi.
Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, her gün bu tür manzaralarla karşı karşıya kalabildiklerini belirterek, belediyede çalışmak üzere iş için gelen gençlerin yanı sıra ailelerinin ya da araya hatırlı kişileri sokarak bu konuda kendilerinden yardım isteyenlerin olabildiğini söyledi.

Her gün iş için 5-6 başvurunun olduğunu kaydeden Taşcı, bu taleplere belediye olarak cevap verebilmelerinin mümkün olmadığını bildirdi. Belediye kapısının Türkiye'de genelde bir iş ya da istihdam kapısı gibi görülüp algılandığını ama böyle bir durumun söz konusu olmadığını ifade eden Başkan Taşcı, “Bize gelenler genelde belediyede çalışmak için iş istiyor. Bu olmazsa, diğer kurum ya da özel sektörde iş bulma konusunda yardımcı olmamızı talep ediyor. Belediye herkes için tabi iş kapısı değil. Biz sezonluk olarak hem park ve bahçelerde, hem İŞ-KUR kapsamında, hem de ara eleman olarak fen işlerinde bir kısım şirket elemanını istihdam ettik. Ama bunun da sayı ve sınırı var” diye konuştu.
Başkan Taşcı iş arayanlara ilçede özellikle son dönemde tüfek sektörünün büyük bir atılım içerisine girdiğini hatırlatarak, kalifiye eleman olarak yetişmeleri tavsiyesinde bulundu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA