• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Belediye birimlerinin çalışmaları sosyal medyada
10 Aralık 2015 Perşembe 11:42

Belediye birimlerinin çalışmaları sosyal medyada

Konya’nın Beyşehir İlçe Belediyesi birimlerinin faaliyet ve çalışmaları bundan böyle sosyal medya paylaşımları ile de takip edilebilecek.

Beyşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Konya’nın coğrafi alan olarak en büyük ilçelerinden birisi olan Beyşehir ilçesinde yürütülen belediye hizmetlerini sosyal medya aracılığıyla takip ederek anında ürettiği haberlerle yerel ve ulusal medyaya servis edecek. Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun’un talimatı doğrultusunda belediyenin bazı birimlerinin ilçe merkezi ile ilçeye bağlı belde ve köyden mahalleye dönüşen yerleşim merkezlerinde yürüttüğü belediye çalışmaları ve yöreye yapılan hizmetler, sanal ortamda paylaşılan bilgilerle takipçilerine de anında duyurulmuş olacak. Beyşehir Belediyesi birimlerinin çalışmalarını vatandaşlar dünyanın her yerinden, internet üzerinden sosyal medya aracılığıyla anında görebilecek. Sosyal medyada paylaşımı yapılan bilgi ve görsel veriler Beyşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından da haber olarak değerlendirilebilecek. Birimlerin 67 mahallede yürüttüğü çalışma ve hizmetler, haber niteliğine göre anında değerlendirilerek haber konusu yapılabilecek.
Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, yaptığı açıklamada, günümüzde sosyal medyanın da yerel ve ulusal medya kadar etkili bir iletişim aracı haline geldiğini söyledi. Beyşehir’de ya da ilçe dışında yaşayan Beyşehirlilerin yanı sıra Beyşehir’e ilgi duyan insanların da günümüzde artık yöreyi sosyal medya aracılığıyla takip etmeye başladığını belirten Özaltun, “Beyşehir Belediyesi olarak bu gerçeği ve potansiyeli göz önünde bulundurarak Belediyemizin çalışmalarını sosyal medya aracılığıyla da vatandaşlarımızla paylaşmaya başladık. Bu konuda, hizmet üreten bazı birimlerimiz sosyal medyada açtıkları sayfalarda yürütülen çalışmalara yönelik yazılı bilgi ve görsel verileri paylaşıyorlar. Bu paylaşımlar, aynı zamanda belediyemiz basın biriminin de haber üretme noktasında da çalışmalarına ivme kazandırıyor. Basın birimindeki personelimiz, ilgili birimleri sanal takip yoluyla izleyerek çalışmalarından anında haberdar olurken, haber değeri olan verileri haber noktasında değerlendirerek, belediyemizin resmi web sayfasında yayına verebiliyor. Aynı zamanda üretilen bu haberler, ulusal haber ajansları ile yerel ve ulusal medya organlarına da servis edilerek geniş kitlelere duyurulmaya çalışılıyor. Beyşehir Belediyesi, son dönemde çok hizmet üreten bir kurum haline geldiği için vatandaşlarımızın da yürütülen bu çalışmalar ilgisini çekiyor ve her konuda bilgilenmek istiyor. Sosyal medya projemizle, daha şeffaf bir belediyecilik anlayışı ile onlara bu imkanı da sunmuş oluyoruz. Vatandaşlarımız, sosyal medyada karşılaştığı çalışmalarımıza ilişkin haberleri beğenip, alt kısmına kendi yorumlarını da katabiliyorlar” diye konuştu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA