• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Belçikada Türk camiisine saldırdılar
27 Temmuz 2011 Çarşamba 09:34

Belçika'da Türk camiisine saldırdılar

Belçika'nın Charlorie şehrindeki Belçika Diyanet Vakfına bağlı Alaaddin Camii'sinin avlusuna giren kimliği belirsiz kişiler, Belçika ve Türk bayraklarını indirip, caminin camları kırdı. Polis olay...
Belçika’da Türk camisine düzenlenen saldırıyı Belçika Diyanet Vakfı kınadı. Belçika Diyanet Vakfı Basın sözcüsü Coşkun Beyazgül şunları söyledi: "Geçtiğimiz gece Marchienne-au-Pont Alaaddin Camiine kimliği belirsiz kişi yada kişilerce saldırı düzenlenmiş olmamasından dolayı derin üzüntü içerisindeyiz. Avrupa’nın göbeğinde yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Avrupa’nın boğuştuğu ekonomik kriz günlerinde toplumda sosyal patlamaya dönüşmemesi ve bu tarz olayların tekrarlanmaması için gerekli adımın atılmasını önemli buluyoruz. Norveç’te meydana gelen ve yürekleri dağlayan saldırıların yayılma ihtimalinden endişe duyup yetkililerin önlem ve tedbirleri alınmasını bekliyoruz" dedi.

TÜRK VE BELÇİKA BAYRAKLARI YIRTILMIŞ
Gece yarısı meydana gelen olayda yaşananları Charlorie Marchien-au-Pont Alaaddin Cami yetkililerinden Muhammet Karaosman şöyle anlattı: "Gece sesleri duydum. Işığı yakıp dışarı çıktığımda ambulans sesi vardı. Caminin yanından bir arabanın uzaklaştığını gördüm. Caminin hemen yanında olduğum için camiye gidip baktım. Türk ve Belçika bayrağını yerde yırtılmış şekilde gördüm. Caminin camları da kırılmıştı. Bayrak direkleri yamulmuş, birisi kırılmıştı. Sanırım ambulans sesini, polis sreni sanarak kaçtılar. Hemen polisi aradım. Polis gelip tutanak tuttu" diye anlattı.
Görgü tanıklarından Zeki Doğan "Bu büyük bir hakarettir. Burada zaman zaman Camilere çirkin saldırılar oluyor. Bir defasında da Faslıların camisine domuz resmi koymuşlardı. Bu saldırılara önlemler alınması gerekmektedir" diye konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA