• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bekir Bozdağ Konyaya geldi
18 Eylül 2012 Salı 12:30

Bekir Bozdağ Konya'ya geldi

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ çeşitli programlara katılmak üzere Konyaya geldi.
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ çeşitli programlara katılmak üzere Konya’ya geldi. Çayırbağı Kuran Kursu yeni binası temel atma töreninde konuşan Bozdağ, “İstiyoruz ki, bu ülkenin insanları hem modern dünyanın gerekleri olan bilim ve fen ile donanmış olsun, hem de dinini, kitabını doğru öğrensin” dedi.
Başbakan Yardımcısı Bozdağ, beraberinde Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, AK Parti Konya Milletvekilleri Mustafa Kabakcı, İlhan Yerlikaya, Ayşe Türkmenoğlu ve protokol mensupları ile Konya’nın merkez Meram ilçesi Çayırbağı Mahallesi’nde bulunan Çayırbağı Kuran Kursu’nun yeni binasının temel atma törenine katıldı. Törende konuşan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, “Bugün Milli Eğitim müfredatı içerisinde insanlarımızın kitabı olan Kur’an-ı Kerim’i ve Peygamberinin hayatını doğrudan öğrenme imkanı getirdik. Bu da tarihi bir adım oldu. Tarihi bir adım, önemli bir gelişme, bir değişim oldu. Öte yandan, hafızlık ile ilgili yaşanan sıkıntıyı çözmek adına da bir başka adım attık. İlk 8’i bitiren yavrularımızın velileri eğer çocuklarını hafızlık eğitimine göndermek isterlerse, bunları bir yıl zorunlu eğitime devamlılık konusunda izinli sayan bir düzenleme yaptık. Onlar o sürede hafızlığını tamamlayacaklar ve eğitime kaldıkları yerden devam edecekler. Böylece bir başka imkanı da getirmiş olduk. Biz istiyoruz ki, bu ülkenin insanları hem modern dünyanın gerekleri olan bilim ve fen ile donanmış olsun, hem de dinini, kitabını doğru öğrensin. Çünkü dinini doğru bilen insanlar insanlığa daha doğru, daha verimli hizmetleri sunarlar ve hizmetleri hayata geçirirler. Biz buna inanıyoruz. O yüzden dinin doğru anlatılması, doğru öğretilmesi ve doğru bilinmesi konusunda adımlar atılmasını faydalı bulduğumuzu söylüyoruz. O yüzden hayırlı hizmete destek olan hayırlı iş adamlarımıza da teşekkür ediyoruz” dedi.
Konuşmasının ardından Başbakan Yardımcısı Bozdağ ve protokol mensupları birlikte butona basarak Çayırbağı Kuran Kursu yeni binasının temelini attılar.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA