• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bedesten alışveriş merkezi oluyor!
30 Mart 2010 Salı 15:07

Bedesten alışveriş merkezi oluyor!

Konya Büyükşehir Belediyesinin tarihi Bedestende gerçekleştireceği düzenleme projesi son aşamaya geldi.
Konya Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi Bedesten’de gerçekleştireceği düzenleme projesi son aşamaya geldi.
 
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, tarihi Bedesten'i Türkiye'nin en gözde alışveriş merkezi haline getireceklerini söyledi.
 
Bedesten’de yapılacak düzenlemeler ile ilgili görüşlerini almak üzere esnaflarla toplantılar yapıldığını vurgulayan Başkan Akyürek, koruma alanı olan bölgede çalışmaların Anıtlar Kurulu’nun onayı ve Koruma Planı’na uygun bir şekilde sürdürüldüğünü ifade etti.

Büyük önem verdikleri proje kapsamında tarihi bölgedeki tüm binaların tek tek kodları, saçak ölçüleri, cephe hareketlilikleri, pencere-kapı boyutları gibi en küçük çıkıntıları dahi kayda aldıklarını belirten Başkan Akyürek, “Mevlana Kültür Vadisi Projesi kapsamındaki en önemli alanlardan biri olan Bedesten, tarihi yapısına uygun bir şekilde gerçekleştireceğimiz proje sonrası şehrin çekim merkezlerinden biri olacak. Konya’ya gelen misafirler, şehirdeki tarihi mekanlar ve diğer alışveriş merkezlerinin yanı sıra; Bedesten’de Hazreti Mevlana’nın gezdiği, esnafı selamladığı sokaklarda gezerek alışveriş yapacak. Bölgeyi modern bir sentezle, tarihi dokuya uygun düzenleyerek ülkenin gözde mekanlarından biri haline getireceğiz” dedi.

 

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA