• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Beden eğitimi ders saati arttırılmalı
03 Ekim 2010 Pazar 11:21

'Beden eğitimi ders saati arttırılmalı'

Nefroloji ve Hipertansiyon Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Türk, okullarda zorunlu beden eğitim ders saatlerinin artırılması gerektiğini belirtirken, düzenli egzersiz yapan gençlerin daha başarılı ve sağlık
Nefroloji ve Hipertansiyon Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Türk, okullarda zorunlu beden eğitim ders saatlerinin artırılması gerektiğini belirtirken, düzenli egzersiz yapan gençlerin daha başarılı ve sağlıklı olacağını söyledi.
 
“Mutluluğun Yolu Spordan Geçiyor”
 
Düzenli egzersiz yapan insanların daha sağlıklı, huzurlu, verimli ve başarılı olduklarının yapılan çalışmalarla tespit edildiğini hatırlatan Prof. Dr. Süleyman Türk, “Özellikle gençlik çağında düzenli egzersiz yapan gençlerin daha az kötü alışkanlıklarla muhatap oldukları, alkol, sigara ve uyuşturucu kullanma oranlarının daha düşük olduğu yapılan çalışmalarla gösterilmiştir” dedi.
 
“Kronik Hasta Sayısı ve Sağlık Harcamaları Azalacak”
 
Şeker hastalığı, hipertansiyon, kalp hastalığı, depresyon ve obezitenin ülkemiz için çok ciddi sağlık problemi oluşturduğunu ve bu hastalıklar için ciddi kaynak harcandığına dikkat çeken Prof. Dr. Süleyman Türk, “Düzenli egzersiz yapanlarda bu hastalıkların görülme ihtimali çok azalmaktadır. Hastalıkların tedavisi için ayrılan kaynaklarda egzersiz alışkanlığı ile birlikte, başta eğitim olmak üzere diğer alanlara aktarılabilir” diye konuştu.
 
“Sağlıklı Toplum için Düzenli Egzersiz Seferberliği’ Başlatılmalı”
 
“Kentsel dönüşüm projelerinde mutlaka halkın düzenli egzersiz yapabileceği alanlar artırılmalı ve resmi ve özel işyerlerinde çalışanlar için spor mekanları olmalı” diyen Prof. Dr. Türk, “Düzenli egzersiz ve spor yapan çalışanlara pozitif ayrımcılık yapılmalı, sağlığına dikkat edenlerin sosyal güvenlik primlerinde indirime gidilmeli, dikkat etmeyenlerin ve sağlığa zarar verici alışkanlıkları bilerek yapanların sosyal güvenlik primlerindeki kesintiler artırılmalı” ifadesini kullandı.
 
“Gençlerimiz En Büyük Zenginliğimiz”
 
Ülkemizin en büyük zenginliğinin gençler olduğunun altını çizen Prof. Dr. Türk, şöyle konuştu:
“Bu gençliğin düzenli olarak egzersiz yapması, onların toplumun her kesiminde ve aşamasında ülkesi için daha fazla verimli olmasına yol açacaktır. Düzenli Egzersiz alışkanlığı sayesinde toplumları bozan içki, sigara, kumar ve kötü alışkanlıklardan uzak bir toplum ortaya çıkacaktır. Düzenli egzersizle beraber gençlerin ileride ülkemize ve insanlığa yapacağı hizmetler ise fevkalade olacaktır. En büyük yatırım insanlığa yapılan yatırımdır denir, bence gençliğe yapılacak eğitim-öğretim aşamasındaki en büyük yatırımlardan biri de onların “düzenli egzersiz alışkanlığı” kazanmasını sağlamaktır. Böylelikle gençlerimizin spor alanlarına kaydırılması da sağlanmış olacaktır. Düzenli egzersiz yapan, daha sonrada spor dallarına yönelen çocuklarımıza pozitif ayrımcılık yapılmalıdır.”
 
Basketboldaki Başarı Örneği
 
Basketbolda Türk Milli Takımımızın dünya ikincisi olduğunu da hatırlatan Prof. Dr. Süleyman Türk, “Tamamen yüzde yüz Türk malı olan gençlerimiz dünya ikincisi oldular. Spor kulüpleri dışarıdan oyunculara büyük paralar veriyor. Kendi hazinemizin farkına varmamız ve bu hazineleri işlememiz gerekiyor. Sarrafın altını işlediği gibi bizimde bu genç nüfusu işlememiz ve ülkemize kazandırmamız lazım. Genç nüfusun sağlıklı, mutlu ve verimli olması için onlara düzenli egzersiz alışkanlığının da kazandırılması gerekiyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın mutlaka ve mutlaka beden eğitimi ders saatlerini mümkünse günlük bir saat, değilse de haftada en az üç saat yapmasını öneriyoruz. Gün aşırı birer saat beden eğitimi mecburi yapılmalı ve ders yani not ortalamasındaki ağırlığı artırılmalı. Düzenli spor yapma alışkanlığıyla beraber özel bir konuda yetenek kazanan gençlerimize de pozitif ayrımcılık yapılarak onların bu başarısı ödüllendirilmeli” diye konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA