• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bedelli bekleyenlerin tepkisini çekecek
24 Nisan 2010 Cumartesi 14:29

Bedelli bekleyenlerin tepkisini çekecek

İstanbul'da bulunan ve gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandıran CHP lideri Deniz Baykal bedelli askerlik bekleyen gençleri şu sözlerle hayal kırıklığına uğrattı...

KALICI BİR DÜZENLEME LAZIM

Onlara çocuk mahkemelerinde yargılama imkanı, cezalarını çocuklara özel kurumlarda çekecek düzenlemelirn yapılması asıl üzerinde durulması gereken konudur. Bunun bir an önce hükümet tarafından yerine getirilmesini istiyoruz.

Başbakan Erdoğan'ın hala gündemimizden düşmedi diyerek kararlılığını koruduğu ve dün Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ile görüştüğü Bedelli Askerlik konusuna da değinen CHP lideri Baykal bedelli askerlik bekleyen gençlerin tepkisini çekecek gibi.

BEDELLİ ASKERLİK KONUSU

Siyasetimizin artık klasik bir istismar konusu olarak uzun bir süreden beri kullanılmaktadır. Bundan üzüntü duyuyorum. Bu konunun sorumlular arasında gerekli anlayış birliği sağlanmadan, konu olgunlaştırılmadan, seçim öncesinde bir destek umudu ile gündeme getirilmesi sonra da gerçekleştirilememesi aslında Türkiye'de çok ciddi yaralar açmaktadır. Bir istismar konusu haline dönüştürülmüş, insanlara umut verilmiş, pozisyon alınmış ama bir süre sonra olmuyor yapamıyoruz deme noktasına gelinmiştir.

ANAYASA DEĞİŞİKLİK PAKETİ

Bu iktidarın bundan önceki açılımları gibi bedelli açılımı da aynı olumsuz sonucu ortaya koymuştur. Hükümet Bedelli konusunu da yüzüne gözüne bulaştırmıştır.

Konu çok açıktır. Türkiye bir başka türkiye olacaktır. Siyaset yargıya hükmetmeye başlayacaktır. AYM'ye Başbakan kendi zihniyetini taşıyacaktır. HSYK'ya kendi zihnini taşıyacaktır. Böylece yargı iktidar karşısında ülke ciddi bir ihtiyaç içine girdiğinde dahi yanlışlara dur deme imkanını kullanamayacaktır. Freni patlamış, balatasanı yakmış bir kamyona Türkiye'nin düzenini değiştirecektir.

Parlamento'daki siyasi partiler AK Partililer dahil olmak üzere ki bazılarının yüksek sorumluluk duygusu var. Gerçekten çok önemlidir Türkiye'yi bu gidişten ancak sorumlu vatansever AK Parti'li bir avuş milletvekili kurtaracaktır. Onların gerektiği anda en önemli görevi yerine getirecekleri umudumu hala koruyorum. Bütün bunları en iyi şekilde değerlendirmeye çalışacağız. Daha sonra konu referanduma götürelecek olursa sorumluluk halkın eline geçecektir. O aşamada da milletle el ele birlikte hukukun üstünlüğüne sahip çıkmaya çalışacağız. Türkiye'yi bütün kurumları ile AK Parti iktidarına teslim etmeyeceğiz' dedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA