• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bedelli askerlikle ilgili kesin karar alındı
06 Kasım 2014 Perşembe 10:11

Bedelli askerlikle ilgili kesin karar alındı

Genelkurmay Başkanlığı'nın Başbakan Ahmet Davutoğlu'na verdiği brifing sonrası bedelli askerlik düşüncesinin rafa kalktığı öne sürüldü.

Genelkurmay Başkanlığı'nın Başbakan Ahmet Davutoğlu ve bazı bakanlara verdiği brifingin ardından, bedelli askerlik konusunun kesinlikle 'rafa kaldırıldığı' belirtildi. Başbakan Davutoğlu'na önceki gün Genelkurmay Karargâhı'nda sunulan brifingin ayrıntılarına ulaşıldı. Brifingde gündeme gelen konular şöyle sıralandı:

Genelkurmay Başkanlığı Bilgilendirme toplantısı sona erdi

BEDELLİ ASKERLİK

Genelkurmay, askerlik sürelerinin kısaltılmasının ardından, özellikle 6 ay kısa dönem askerlik yükümlülerinin iç güvenliğe katkısının çok sınırlı olduğunu belirtti. Bedelli askerlik uygulamalarının mali imkânları yetersiz kesimlerde yarattığı rahatsızlığa ve bölgesel gelişmelerin ortaya çıkardığı güvenlik risklerine işaret edildi. Karargâhın olumsuz bakışı karşısında, bedelli askerlik uygulaması düşüncesinin kesinlikle rafa kaldırıldığı ifade edildi.

SINIRLARA RADAR

Genelkurmay Plan ve Prensipler Başkanlığı, 2033 yılına kadar uygulamaya geçecek 27 modernizasyon projesi hakkında bilgi verdi. Öncelikli proje olarak sınır güvenliği üzerinde duruldu. Birinci adım olarak Suriye ve Irak, ardından İran sınırı kalekol, sabit radar, gözetleme ve acil alarm sistemleriyle donatılacak.

YASAL GÜVENCE

Genelkurmay, terörle mücadele operasyonlarında görev alan personelin yasal güvenceye kavuşturulması beklentisini 2 yıl önce hükümete bildirmişti. Bu beklenti yinelendi. Askeri personelin sivil mahkemede yargılanmaması, eğer yargılanacaksa da, orgeneraller için Başbakan, jandarma personeli için İçişleri Bakanı, diğer askeri personel için Milli Savunma Bakanı izninin şart koşulması talep edildi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA