• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bedelli askerlik çıkacak mı?
05 Mart 2014 Çarşamba 21:41

Bedelli askerlik çıkacak mı?

Numan Kurtulmuş, bedelli askerlik beklentilerine, "Son kez belki çıkabilir" şeklinde yanıt verdi.

Kurtulmuş, internette yayınlanan Başbakan Erdoğan'ın Adalet Bakanı ile konuşmasını "Evet bu ses kaydı benim" demesini, "Türkiye'de siyasetin bu tür kayıtlar üzerinden sürdürülmesi son derece çirkindir, ahlaksızcadır, yasadışıdır. Hem siyaset tarzı bakımından hem de yasallık bakımından doğru değildir. Başbakan'ın konuşmalarının dinlendiği ortada demekki başka şeyleri de dinliyorlar. Dolayısıyla burada devletin de güvenliğini ilgilendiren bir durum söz konusu" şeklinde değerlendirdi.

Kurtulmuş sözlerine şöyle devam etti;

Bu konuşmaların, kayıtların başka ülkelere de gönderilmediğini nereden bileceğiz? Yurt dışındaki merkezlere bu konuşmalardaki bilgilerin gitmediğini nereden bileceğiz? Dolayısıyla her tarafından baktığımızda bu ses kayıtları konusu son derece sakıncalıdır.Elde edilen bant kayıtlarında bir takım bilgiler var. Önce elde ediliş tarzında bir yanlışlık var. Bir korku imparatorluğu oluşturulmaya çalışılıyor. Gerçekten devletin yükümlü olduğu işleri yürütmekle yükümlü olan insanların dinlenmiş olması, devlet erkanının kendi aralarında olan görüşmelerinin dinlenmiş olması bu daha büyük bir felakettir.

"BAŞBAKAN'IN YAPTIĞI MÜDAHALEDEN ZİYADE BİR İLGİLENME OLARAK GÖRÜLMELİ"

Sayın Başbakanımızın tarzı, her şeyle tüm detaylarıyla ayrıntılı bir şekilde ilgileniyor. Burada bir müdahaleden ziyade bir ilgilenme olarak görmek daha doğru olur diye düşünüyorum. Tabi bu konuşmanın öncesinde ve sonrasına neler konuşuldu onu bilemiyorum. Ama Başbakan olan bitenle ayrıntılı bir şekilde ilgilendiği için "Ne var bunda" diyor.

BEDELLİ ASKERLİK KONUSU

Türkiye'de askerlik sisteminin değişmesi, bu çerçevede de son kez belki birikmiş olan arkadaşlarımız için bedelli askerlik olabilir dedim. ABD bile bu kadar sayıda asker tutmayacağım diyor. Askerlik süresi dikkat ederseniz giderek kısaldı. Çok sayıda bedelli askerlik bekleyen insan var. Ama şu anda bildiğim kadarıyla Milli Savunma Bakanlığı'nın bu konuyla ilgili bugünden yarına nihayetlendirilecek bir çalışması yok. Sonuçta siyaset kamuoyundaki bu tepkileri ve beklentiyi alıp değerlendirmek zorunda.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA