• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Beceri10 kursları devam ediyor
21 Nisan 2011 Perşembe 11:11

Beceri'10 kursları devam ediyor

Konya Sanayi Odası tarafından koordine edilen Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Beceri'10 Projesi kapsamında açılan iş garantili kurslar devam ediyor.
Konya Sanayi Odası tarafından koordine edilen Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Beceri'10 Projesi kapsamında açılan iş garantili kurslar devam ediyor.
     Proje kapsamında İŞKUR, Milli Eğitim Bakanlığı, ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi temsilcilerinden oluşan bir teknik heyet, Konya'da yürütülen çalışmalar konusunda bilgi almak ve görüş alış verişinde bulunmak üzere Konya'ya bir ziyaret gerçekleştirdi.
     Konya Sanayi Odası'nda düzenlenen toplantı kapsamında UMEM Beceri'10 kurs yönetimi, katılımcı firmalar ve kursiyerler ile toplantılar düzenleyen teknik heyet, teorik eğitim veren meslek liselerini ve iş başı eğitime geçilen firmaları da ziyaret etti.
     Ziyarete katılan TOBB ETÜ Sosyal Politikalar Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Talha Yalta, UMEM Beceri'10 Proje'sinin en büyük üstünlüğünün farklı illerdeki farklı meslek ve beceri ihtiyaçlarını karşılamayı hedeflemesi olduğunu belirtti.
     Türkiye'de işsizlik sorununun ancak yerele özel durum ve ihtiyaçları dikkate alarak çözülebileceğini ifade eden Yalta, Konya Sanayi Odası tarafından koordine edilen UMEM Beceri'10 çalışmaları kapsamında şimdiye kadar Konya'daki firmalardan 719 adet stajyer talebi toplandığını ve bu çerçevede 14 farklı alanda meslek edindirme kursları açıldığını söyledi.
     Yalta, proje kapsamında yürütülen çalışmalar ile birlikte Konya Sanayi Odası'nın bir yerel istihdam merkezine dönüşmeye başladığını da memnuniyetle gördüklerini sözlerine ekledi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA