• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bebek mamasında skandal!
26 Şubat 2013 Salı 16:42

Bebek mamasında skandal!

Avrupa'yı birbirine katan et skandalının ardından şimdi de bebek mamalarının içinden çıkanlar şaşırttı.

Avrupa'da birçok ülkeyi kapsayan at eti skandalının ardından, bebekler için üretilen etli gıdalarda hayvanlar üzerinde kullanılan antibiyotiklere rastlandığı ortaya çıktı.

Fransız Le Monde gazetesi, uzman araştırmacıların, içinde et kullanılan bebek gıdaları üzerinde geçen yıl gerçekleştirdikleri incelemelerde, "tilmikosin" ve "spiramisin" gibi hayvanlarda kullanılan antibiyotik türlerine rastladıklarını yazdı.

Haberde, incelemelerde, bebek gıdalarında hayvani antibiyotiklere ek olarak, levamisol ve mantar ilacı gibi antiparaziter ilaçların görüldüğü de belirtildi.

Gazete, 2011 yılında inek ve keçi sütleri üzerinde gerçekleştirilen bir başka incelemede de antiemflamatuar, hormon ve antibiyotiklere rastlandığını hatırlattı. Haberde, tarımda kullanılan mantar ilaçlarının insanların sinir sistemlerindeki hücreler üzerinde "beklenmedik olumsuz etkiler yarattığının gözlemlendiği" belirtilip, bu ilaçların kanserojen olabileceği ve parkinson ve alzheimer gibi nörodejeneratif hastalıklara yol açabileceğinden kuşkulanıldığı not edildi.

Sanayi tarafından üretilen etlerin içinde tam olarak ne olduğunu "kimsenin bilmediğini" vurgulayan gazete, Fransa'da hayvanlar üzerinde kullanılan antibiyotik oranının 1999-2009 yılları arasında yüzde 12.5 oranında arttığına dikkat çekti. Fransa'da hükümet, 2011-2016 döneminde hayvanlar üzerinde antibiyotik kullanımını yüzde 25 azaltma kararı almıştı.

Haberde, "Son 50 yıldır hiçbir hükümet endüstriyel besicilik ve antibiyotik çılgınlığı dosyalarını açma cüreti gösteremedi. Şimdi belki de tam zamanı" yorumunda bulunuldu.

NTV

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA