• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BDPnin Cuma Namazında şok görüntü
11 Haziran 2011 Cumartesi 12:00

BDP'nin Cuma Namazında şok görüntü

BDP'lilerin başlattığı ve adına sivil itaatsizlik dedikleri Cuma Namazında çekilen görüntü herkesi şoke etti.

BDP'liler sözde "sivil cuma" namazı kılıyor. Ama görüntüler cemaat içindeki bazı şahısların namazla uzaktan yakından alakası olmadığını gösteriyor. Öyle ki namaz kılar gibi yapanlardan ikisi, sigara içip sohbet ediyor.

BDP aylardır "sivil cuma" adı altında tehlikeli bir eyleme imza atıyor. "Devletin imamlarının arkasında saf tutmayız" denerek Diyarbakır başta olmak üzere Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da belli alanlarda cuma namazı kılınıyor. Bu görüntüler de o namazlardan birine ait.

Görüntülere biraz dikkatli bakınca yaşanan çirkinlik bütün çıplaklığıyla görülebiliyor. Cemaat secdeye giderken gençlerden biri önce çoraplarını düzeltiyor ardından kalkıp ayakkabılarını alıyor. Gencin namaza hiç iştirak etmeyen bir başka şahısla konuşması da kayıtta yer alan başka bir detay.  Bir grup ise hemen sağ tarafta cemaati izliyor. Yine bazı şahıslar cemaatin önünde volta atıyor.

Asıl skandal görüntüler ise bir kaç saniye sonra başlıyor. Cemaatin en arka safında duran bu iki kişiye dikkat edin. Cemaat tahiyyatta. Yani namaz bitmeden önceki son dua bölümünde. Onlar ise bambaşka bir alemde... Kendi aralarında gülüp sohbet ediyorlar. Ardından biri cebinden sigara çıkarıp diğerine veriyor. Yanlarındaki yeşil kazaklı genç de onları izliyor.

Şahıslar, namaz devam ederken sigaralarını yakıyorlar. İmamın selam vermesiyle birlikte ise ayakkabılarını giyip oradan uzaklaşıyorlar.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA