• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BDP telaşlı...
22 Aralık 2013 Pazar 09:09

BDP telaşlı...

Diyarbakır'da Irak'taki KDP'nin Türkiye kolu olduğu belirtilen Türkiye Kürdistan Demokratik Partisi'nin kurucular kurulu Diyarbakır'da toplandı.
Türkiye Kürdistan Demokrat Partisi'nin (TKDP) kurucular kurulu Diyarbakır'da toplandı. TKDP sözcüsü Mehmet Emin Kardaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de bugüne kadar "Kürdistan" adıyla bir siyasi partinin olmadığına dikkati çekerek, "Kendi kimliğimizle kendi ulusal davamızı öne sürmek için Kürdistan adıyla bir parti kurma ihtiyacı duyduk" dedi. 
 
Kimseyi incitmeden kendi haklarını almaya çalıştıklarını vurgulayan Kardaş, "Kürtler bu toprağın asıl sahibidir. Kürtler bu topraklara başka yerden gelmiş ve yerleşmiş değillerdir. Bizi başkalarına benzetmesinler. Parti programımızda kadınlar, gençler ve bütün sınıflar yer alacaktır. Bizim parti tek sesli ve tek renkli olacaktır" diye konuştu.
'BDP DÜZEN PARTİSİ'
 
Kardaş, Irak Kürdistan Demokrat Partisi'nin kendileri için 'en öncelikli müttefik' olduğuna vurgu yaparak, BDP'yi de şu sözlerle eleştirdi: "BDP vesayet altında olan bir partidir. Kendi özgür iradesi yoktur. Aldığı her karar kendisi dışında verilen kararlardır. BDP'liler bugüne kadar Kürdistan partisi olduklarını söylemiş değiller. Bugüne kadar hep kendilerini Kürt, Türk, Laz, Çerkez, Abhaza ve Arapların partisi olarak, Türkiye partisi olarak görmüşlerdir. BDP, düzen partisidir, biz ise Kürt partisiyiz. O yüzden aramızdaki fark çoktur." Kardaş, toplantı sonrası İçişleri Bakanlığı'na "Türkiye Kürdistan Demokrat Partisi" adıyla başvuruda bulunacaklarını sözlerine ekledi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA