• Konya20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BBPde 8. Olağan Genel Kurula doğru
23 Ocak 2012 Pazartesi 14:15

BBP'de 8. Olağan Genel Kurula doğru

21. Dönem Konya Milletvekili Hüseyin Arı, 29 Ocak'ta yapılacak BBP 8. Olağan Genel Kurulu'nda genel başkanlığa aday olduğunu açıkladı.
21. Dönem Konya Milletvekili Hüseyin Arı, 29 Ocak'ta yapılacak BBP 8. Olağan Genel Kurulu'nda genel başkanlığa aday olduğunu açıkladı.
     Arı, Konya Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, arkadaşlarının isteği üzerine genel başkanlığa aday olduğunu belirtti.
     Türkiye'de son yıllarda yapılan başkanlık seçimlerinde birden fazla adayın olmadığını ifade eden Arı, adayların çok olmasının demokratik zenginliğin göstergesi olduğunu vurguladı.
     Partinin kurucusu Muhsin Yazıcıoğlu'nun gerçek bir demokratik düzen için siyasi hayatı boyunca mücadele ettiğini anlatan Arı, şunları kaydetti:
     ''Bizler de onun bıraktığı yerden, doğru yolda BBP olarak bu mücadelemizi sürdüreceğiz. Küçük bir azınlığın menfaatlerini gözeten değil, çoğunluğun iradesine dayanan ve azınlığın haklarının da korunduğu gerçek bir demokrasiye kavuşuncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. BBP her şartta demokrasiden yana tavrını göstermiştir. Bunun bir örneği de 29 Ocak'ta yapılacak genel kuruldur. Bende bu kongrede başkanlığa aday olarak demokrasinin şartlarını yerine getireceğim.''
     Seçim kanunu ve siyasi partiler kanunun yeniden düzenlenerek evrensel kurallara uygun hale getirilmesi gerektiğine dikkati çeken Arı, milletvekilini milletin seçmesi gerektiğini, 81 ilin milletvekilinin 3 genel başkanın iradesiyle seçildiğini savundu.
     Seçim sisteminde yüzde 10 barajının düşürülmesi gerektiğini savunan Arı, ''Seçim barajı düşürülerek temsilde adalet sağlanmalıdır. Partilere hazine yardımı yapılmamalıdır. Birer dernek niteliğinde olan siyasi partiler de halkın yardımıyla finanse edilmelidir. Daha sağlıklı kanunlar yapılması için 'Türkiye milletvekilliği' getirilmelidir'' dedi.
     Anayasa Platformu'nun dün Konya'da gerçekleştirdiği toplantıya katıldığını bildiren Arı, toplantıya rastgele çağrılan bir vatandaş sıfatıyla katıldığını, yeni anaysa yapımı sürecinde halkın dinlenmesini çok önemli bulduğunu dile getirdi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA