• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bazı bakanlar istifa edebilir
09 Eylül 2013 Pazartesi 12:27

Bazı bakanlar istifa edebilir

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Buenos Aires dönüşü öncesi yerel seçimlere dair açıklamalarda bulundu. Erdoğan, bazı vilayetlerde vekil veya bakan arkadaşlardan aday belirleyebiliriz.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, önümüzdeki yerel seçimleri değerlendirdi. Erdoğan'ın Buenos Aires dönüşü öncesi verdiği önemli mesajlardan satır başları:
 
Yerel seçim mitinglerimiz devam edecek. İlk etapta büyükşehirleri bitireceğiz. Büyük önem veriyoruz. Başkan adaylarının isimlerini de yakın zamanda açıklamaya başlarız. 81 ilde kamuoyu araştırması yaptık. İlk sunumları bize yapıldı. İl il genel durum değerlendirmesi bunlar. Aday isimlerini ise temayül yoklamasının ardından belirleyeceğiz. Burada sorular isimleri de içerecek ama açık uçlu olacak.
 
GEÇMİŞTE HATALAR OLDU
 
Mevcut çalışmaya göre partimize yerel seçim için genel destek çok iyi. Yüzde 50'nin üzerinde görünüyoruz. Adaylar açıklandığında bunun daha da yükselmesi sözkonusu olabilir. Tabii bazen üzerine katkı sağlayacak, karşılığı olan veya şehri ve teşkilatı tümden kucaklayacak adaylar çıkaramayabiliyoruz. Geçmişte Şanlıurfa ve Van'da bu tarz hatalarımız oldu. Rakiplerin durumu da önemli bir etkin tabii. Ama adaylar açıklandıktan sonra oyların artması gerek tabii.
 
BAZİ İLLER RİSKE DEĞER
 
Üçüncü dönemi dolduran arkadaşlarımızdan aday gösterebiliriz tabii. Olağan bir şey bu. Bazı vilayetlerde vekil veya bakan arkadaşlardan aday belirleyebiliriz. Vekillerin adaylık halinde görevlerinden istifa etmelerine gerek yok. Seçilirlerse istifa etmeleri gerekiyor. Ancak bakanlar için aday olmaları halinde istifa etmeleri gerekiyor. Tabii bunlar risk. Ama bir riski göze almak gerekiyor. Bazı iller buna değer...
 
AK Parti Güneydoğu'da yüzde 55
 
81 ilde yapılan anketimize göre Güneydoğu'da durumumuz çok iyi. BDP yüzde 35, AK Parti yüzde 55 gözüküyor. Çözüm süreci öncesinde yüzde 35'e kadar inmişti AK Parti. Tabii bu durundan rahatsız olanlar var. Dağ ve parti en son birbiriyle çelişen açıklamalar yaptı. İyi polis-kötü polisi oynuyorlar sanki... BDP'nin açıklamaları İmralı ile uyumlu. Sanırım mesajlar 'dağ'a geç ulaşıyor. Ya da acele ediyorlar. Bizden, 4 partinin uzlaşmadığı hususlarda yasa çıkarmamızı istiyorlar. Diğer partilerin kabul etmediğini bize fatura etmeye çalışıyorlar. Bizim Akil İnsanlar'ın raporları doğrultusunda reform paketi çalışmalarımız devam ediyor.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA