• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bazen günde tek öğün besleniyorlar
28 Aralık 2012 Cuma 14:20

Bazen günde tek öğün besleniyorlar

Lazkiye'nin Türkiye sınırı yakınında kurdukları çadırlarda yaşayan Suriyeliler bazen günde tek öğün besleniyor, çocuklar aç uyuyor.
Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Lazkiye'nin Türkiye sınırı yakınında kurdukları çadırlarda kalan Suriyeliler, Türkiye'den gelen yardımlarla yaşama tutunuyor.
Çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan, açlık, soğuk hava ve hastalıkla mücadele eden Suriyeliler, Türk Kızılayı ve bazı yardım kuruluşlarından gelen yardımlarla hayatta kalmaya çalışıyor.
Çadırda 2 çocuğu ve 6 torunuyla kalan Fadima Ahrar,  yapılan açıklamada, günde bir öğün yemekle yetindiklerini belirtti.
Çocukların çoğu gece aç uyuduğunu ifade eden Ahrar, ''Beşşar Esed'in adamları vahşice üzerimize saldırdı.
Evimizi malımızı her şeyimizi yok etti. Esed yüzünden hayatımız karardı, dönecek bir evimiz bile kalmadı. Biz de buraya kaçtık'' dedi.
Türkiye'den gelen yardımlarla ayakta kaldıklarını ifade eden Ahrar, ''Türkiye'den ve Başbakan Erdoğan'dan Allah razı olsun. Hem Türkiye'deki Suriyelilere hem de Suriye'deki halka insani yardımları ulaştırmaya çalışıyor. O üzerine düşeni fazlasıyla yaptı. Ancak burada birçok insan tek öğünle yetiniyor. Çocukların aç uyuduğu oluyor'' diye feryat etti.
 AA
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA