• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bayramda toplu ulaşım kullanacaklar dikkat!
26 Kasım 2009 Perşembe 14:40

Bayramda toplu ulaşım kullanacaklar dikkat!

Bayramda toplu ulaşım araçlarının ücretsiz olacağını hatırlatan Konya İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci,
Bayramda toplu ulaşım araçlarının ücretsiz olacağını hatırlatan Konya İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci, özellikle risk grubunda bulunanların domuz gribi virüsüne karşı bu tür toplu alanlardan uzak durması uyarısında bulundu.

Halk arasında domuz gribi olarak bilinen Pandemik H1N1 virüsünden hayatını kaybedenlerin sayısı Türkiye genelinde 161'ye yükseldi. Sağlık Bakanlığı, gribin yayılmasını önlemek için birçok önlem alırken binlerce kişi de gribi ayakta atlatıyor.

Konya İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci, bayram öncesi önemli uyarılarda bulundu. Özellikle risk grubunda bulunanların bayram süresince kalabalık ortamlara girmemelerini önerdi. Bayram süresince toplu taşıma araçlarında yoğunluk yaşandığına dikkat çeken Küçükkendirci, "Bayram süresince toplu taşıma araçları ücretsiz olacak. Bu nedenle insanlar yoğunlukla bu araçları kullanıyor. Virüsün en çok ölüme sebep olduğu risk gruplarından bu araçları çok zorda kalmadıkları müddetçe kullanmamalarını istiyoruz. Yine gribe yakalananlar bayramlaşma yapılan kalabalık ortamlardan ve toplu taşıma araçlarından uzak dursunlar. Mümkün mertebe yolculuğa çıkmasınlar. Çünkü grip temas ve hava yoluyla bulaşabiliyor. Maalesef istemesek de bünyesi zayıf olan çocuklar, yaşlılar ve kronik hastalar hayatını kaybediyor." dedi.

 

MEYVE ZEBZE TÜKETMEK TEK BAŞINA GRİBİ ÖNLEMEYE YETMEZ

Gripten korunmanın en etkili yolunun aşı olduğunu dile getiren Hasan Küçükkendirci, bol bol sebze ve meyve tüketmenin tek başına koruyuculuk sağlamaya yetmeyeceğini aktardı. Özellikle hastalığa yakalanma riski bulunan öğretmenlerin, kalabalık ortamlarda çalışanların, yaşlıların ve hastaların aşı yaptırmasının önemli olduğunu kaydeden Küçükkendirci, "Dünya Sağlık Örgütü(WHO) aşının güvenli olduğunu açıklıyor. Bakanlığımız bu konuda endişeye gerek olmadığını belirtiyor. Kaldı ki aşı olmak hastalığa yakalanma riskini azaltıyor. Bünyesi zayıf olanların mutlaka aşı olması lazım. Sadece sebze meyve tüketerek hastalıktan korunmak mümkün değil. Hastalığın başka tahrip edici yan etkileri de var. En yakın sağlık kuruluşuna giderek aşı yaptırmak mümkün" açıklamasında bulundu.

 

KONYA'DA 17 KİŞİ ÖLDÜ, VELİLER TEDİRGİN

Öte yandan Türkiye genelinde H1N1 virüsünden hayatını kaybeden 112 kişiden 17'si Konya'dan olması en çok velileri tedirgin ediyor. Kayseri ve Adana gibi illerde 2 kişinin hayatını kaybetmesine rağmen okulların tatil edildiğine dikkat çeken veliler, 17 kişinin öldüğü Konya'da yetkililerin tatil konusunda bir adım atmamasına tepkili. Birçok veli çocuğunun okula gitmek istemediğinin altını çizerek yetkililerden kamuoyunu aydınlatacak bir açıklama yapmalarını istiyor.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA