• Konya5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bayram tatiliniz zehir olmasın
23 Ağustos 2011 Salı 11:10

Bayram tatiliniz zehir olmasın

Özellikle bayramlarda satılan ''Maytap'' benzeri patlayıcı ve yanıcı maddelerin çocuklarda körlüğe kadar giden ciddi sağlık sorunlarına yol açabildiği bildirildi.

Özellikle bayramlarda satılan ''Maytap'' benzeri patlayıcı ve yanıcı maddelerin çocuklarda körlüğe kadar giden ciddi sağlık sorunlarına yol açabildiği bildirildi.
    
Selçuk Üniversitesi (SÜ) Meram Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özkağnıcı, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi aileleri çocuklarını patlayıcı ve yanıcı maddelerden uzak tutmaları konusunda uyardı.
Çocukların daha çok bayramlarda ve özel günlerde maytap türü patlayıcılara ilgi gösterdiğine dikkati çeken Özkağnıcı, ''Roket'', ''Torpil'', ''Mantar'' gibi son derece tehlikeli patlayıcılara, satışlarının yasak olmasına rağmen çocukların kolaylıkla ulaşabildiğini vurguladı.

 Geçen yıl özellikle bayramlarda önemli bölümünü çocukların oluşturduğu çok sayıda kişide patlayıcı madde ve boncuk atan oyuncak tabancalara bağlı göz yaralanmalarıyla karşılaştıklarını dile getiren Özkağnıcı, bu çerçevede Konya'da bir kız çocuğunun sağ gözünün görme yeteneğini kaybettiğini anımsattı.
    
-''GÖZ YARALANMALARINA NEDEN OLUYOR''-
    
 Yaralanmaların bazılarının ciddi göz içi kanamalarla seyrettiğine değinen Özkağnıcı, şöyle konuştu:
  ''Bu tür maddeler göz yaralanmalarına neden oluyor. Yapılan tüm operasyonlara rağmen bu çocuklar kısmen veya tamamen görme yetilerini kaybediyor. Özellikle vurgulamak istediğim, eğlence amaçlı satılan yanıcı ve patlayıcı maddeler bazen istenmeyen kazalara neden oluyor. Gözü ve görmeyi tehdit edici yaralanmalar olabiliyor. Çocuklara büyük zarar veren bu maddelerin satışının ciddi olarak kontrol edilmesi ve satanlara caydırıcı cezalar uygulanması gerekiyor. Bayram tatilinde çocuklar güzel havaları değerlendirip mutlaka sokakta oynayacaktır. Ailelerin bu konuda hassas davranarak, çocuklarını söz konusu maddelerden uzak tutmaları gerekiyor.''
 Özkağnıcı, bayramlarda satışları artan patlayıcı maddelere karşı özellikle zabıta ekipleri, polis ve gazetecilere büyük görev düştüğünü kaydetti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA