• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bayrak hasımlarına hoşgörü yoktur
14 Haziran 2014 Cumartesi 16:09

"Bayrak hasımlarına hoşgörü yoktur"

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Bizim geçmişimizde zalime, kanlı ve düşmanca niyetlere gerekli ders vardır; ama asla vatan, millet ve bayrak hasımlarına hoşgörü, sempati ve anlayış yoktur" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti genel merkezindeki "Siyaset ve Liderlik Okulu"nun 10. dönem eğitim faaliyetlerinin tamamlanması sebebiyle düzenlenen törende, siyaset ve liderlik okulunun ülke ve dünya meselelerinin yorum ve anlayışında mütevazi de olsa katkı sunduğuna inandığını ifade etti.

Türkiye'nin başlıca sorunun değerleri olmayan bir yönetim anlayışının hakimiyeti altında bulunması olduğunu dile getiren Bahçeli, milli ve manevi kıymet hükümleri tükenmiş iktidar partisinin, Türk milletinde hayal kırıklığı yarattığını ve değer ve amaçtan yoksun iptidai politikalarıyla kardeşliğe zarar verdiğinini söyledi. Bahçeli, AK Partinin Türkiye’nin itibarını sekteye uğrattığını, saygınlığı ve caydırıcılığıyla oynadığını ileri sürdü.

Türk milletinin geçmişinde adalet, merhamet, şan, fazilet, akıl, duygu bulunduğunu ama ihanet, rezalet ve acziyetin asla olmadığını kaydeden Bahçeli, şunları kaydetti:

"Bizim geçmişimizde zalime, kanlı ve düşmanca niyetlere gerekli ders vardır; ama asla vatan, millet ve bayrak hasımlarına hoşgörü, sempati ve anlayış yoktur. Aziz ecdadımız yumuşak huyludur, asildir, zekidir, çeviktir, sabırlıdır; gelin görün ki şeref ve namus bildiği değerlerine el uzatanların elini kırmaktan, dil uzatanların dilini susturmaktan, göz koyanların gözünü karartmaktan da geri durmamıştır. Başbakan ve hükümetinde işte bu hasletler görülmemektedir."

"IŞİD’e terörist bile diyememiştir"

"Musul’daki diplomatik misyonumuzun basılması, Türk topraklarına tecavüz etmek değil midir? Vatandaşlarımızın silah zoruyla ve tehditle özgürlüklerini gasp etmek, Türkiye Cumhuriyeti’ne hakaret değil midir?" diye soran Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunlar oluyorken, Başbakan IŞİD’e en küçük tepki göstermemiş, gösterememiştir. IŞİD’i eleştiren bir tek sözü henüz duyulmuş değildir. Dahası IŞİD’e terörist bile diyememiştir. Çünkü Başbakan'ı; sakladığı, gizlediği ve söyleyemediği karanlık ilişkileri esir almış, ağzını ve bahtını kapatmıştır."

Bahçeli, IŞİD terörüne karşı her türlü tedbirin de sırasıyla ve acilen planlanarak alınmasını gerekli gördüklerini söyledi.

AK Parti’nin Ortadoğu politikasının tepeden tırnağa yanlış olduğunu öne süren Bahçeli, bu şekilde, stratejik ve taktik adımlarla sorunların göğüslenemeyeceğini belirterek AK Parti'nin kaybettiğini ileri sürdü.

Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın "IŞİD tehdidine dudak büküp sulandırmaya çalışmasının" Türk milletinin jeopolitik angajmanlarına tamamen ters olduğunu ifade etti.

Komşu coğrafyaların bölünüp parçalanmasına destek vermenin veya seyirci kalmanın, Ankara'nın güvenliğini riske ve belirsizliğe sokacağını dile getiren Bahçeli, bunun bedelinin vahim olacağını söyledi.

"Türk vatanı jeopolitik açmazdan dolayı mahvolacaktır"

"Hele hele Başbakan’ın terör örgütleriyle düşüp kalkması, bölücü ve yıkıcı teröristlerle mücadelede ayak sürümesi, Türk devlet geleneğini hiçe saymaktır" diyen Bahçeli, bu şartlar altında, "yeni Türkiye masalı okuyan Başbakan Erdoğan" ve hükümetin, milli ahlak ve fıtrattan yoksun olduğu için tehlikenin azametini göremediğini öne sürdü.

Bahçeli, "Eğer bu döngü devam eder, Başbakan bayrak indirenlere sergilediği yabancı ve gayri milli bakışı sürdürür, Irak ve Suriye’nin terör örgütleri tarafından istilasına kayıtsız kalırsa, biliniz ki, Türk vatanı jeopolitik açmazdan dolayı mahvolacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

"İcazet bekleyen politikaların pençesine düşülmüştür"

Bahçeli, "Onurlu, dengeli, barışçı, tutarlı ve yaptırım gücü olan Türk dış politikasından; korkan, kaçan, pısan, çekinen, izin ve icazet bekleyen vizyonsuz politikaların pençesine düşülmüştür. AKP fikirsiz olduğu için ülkemizi bu duruma düşürmüştür. AKP siyasete şirket mantığıyla baktığı için bugünkü zelil hale sürüklenmiştir. Hepsinden önemlisi hükümet; milli, vicdani, ahlaki ve İslami ölçülerini paraya çevirdiği ve rüşvete değiştiği için menfaat ortaklığına dönüşmüştür" diye konuştu. 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA