• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Baykaldan kalan 14 trilyon 4 ayda bitti
26 Eylül 2010 Pazar 10:21

Baykal'dan kalan 14 trilyon 4 ayda bitti

Referandum sürecinde reklam verememesi gündem olan CHP'nin elde avuçta ne varsa harcadığı ve kasasın artık sıfır çektiği öğrenildi. Baykal'dan kalan parayı harcayan Kılıçdaroğlu'nun umudu ise seçimler

Referandum çalışmalarında para harcamayan CHP'nin kasası alarm verdi. Baykal yönetiminden kalan 14 trilyonun 4 ayda bittiği iddia edildi
CHP'de kemer sıkma dönemi yaşanıyor. Referandum kampanyasında dahi profesyonel şirketlerle anlaşmayan ve kısıtlı bir bütçe ile seçim çalışmalarını yürüttüklerini açıklayan CHP yönetiminin bu tasarrufunun altında genel merkezin 'iç açıcı olmayan' mali durumunun yattığı öne sürüldü.

GANDİ KEMER SIKTI AMA

CHP kulislerine göre, genel merkez ocak ayından itibaren alınacak 2011 yılı Hazine yardımına kadar mali açıdan oldukça sıkıntılı bir süreç geçirecek. Deniz Baykal'ın genel başkanlıktan ayrılmasının ardından partinin başına geçen yeni Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu da kemer sıkma politikasına uygun bir seçim kampanyası yürüttü. Eski Genel Sayman Mustafa Özyürek'ten 14-15 milyon TL civarındaki bir kasa tutarını teslim alan yeni Genel Sayman Faik Öztrak, geçen 4 aylık sürede tüm harcamaları bu kaynaktan yürüttü. Ancak, alınan bilgilere göre, sadece genel merkez personel gideri aylık 500 bin TL, bina sabit gideri de 100 bin TL civarında olan CHP'de hazine yardımına kadar mali açıdan karanlık bir tablo söz konusu.

MİNİMUM HARCAMA

Kılıçdaroğlu'nun 4 aylık genel başkanlığı sürecinde de 'kemer sıkma' politikası kendisini gösterdi. Referandum çalışmalarında seçim gezilerini tarifeli uçak veya karayolu ile yapmayı tercih eden Kılıçdaroğlu, kampanyayı da minimum harcama ile sürdürdü. Profesyonel şirketlerle anlaşmayarak kendi imkanları ile seçim kampanyası yürüten CHP'de bu süreçte mali sıkıntı gerekçesiyle parti örgütlerine de çok fazla kaynak aktarılamadı.

GÖZLER HAZİNE YARDIMINDA

Siyasi partiler 2011 yılında hazineden yüklü miktarda para alacak. Seçim yılı olması nedeniyle hazine yardımını ikiye katlayacak olan AKP, CHP ve MHP'ye 300 milyon TL civarında yardım yapılacak. CHP, 2010 yılı bütçesinden Hazine yardımı olarak 23.6 milyon TL almış, bu miktarın 14-15 milyon TL'lik bölümü Kılıçdaroğlu döneminde kullanılmaya başlanmıştı.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA