• Konya5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Baykal kasedini yayınlamıştı... ByLokçu çıktı...
29 Eylül 2017 Cuma 18:44

Baykal kasedini yayınlamıştı... ByLokçu çıktı...

Deniz Baykal ile bazı eski MHP'li yöneticilerin özel hayatlarına ilişkin görüntülerin yayımlanmasını sağlayan Yener Dönmez'in aktif olarak ByLock kullandığı kaydedildi.

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) elebaşı Fetullah Gülen'in de aralarında bulunduğu 171 şüpheli hakkında 8 ayrı suçtan hazırlanan iddianamede, şüphelilerin örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock kullanımına ilişkin bilgiler de yer aldı.

AKTİF BYLOCK KULLANICISI

Şüphelilerden 118'inin ByLock kullandığı belirtilen iddianamede, Baykal'a ait olduğu iddia edilen görüntüleri, yazarlık yaptığı haber sitesinden yayımlamasını sağladığı ifade edilen Yener Dönmez'in de ByLock'u aktif şekilde kullandığı belirtildi.

Dönmez'in, 11 Ağustos 2014 tarihinden itibaren telefonunda FETÖ'nün kriptolu haberleşme prorgamı ByLock'u kullandığı ve "mithatsari", kullanıcı adıyla 98 kez ByLock programına giriş yaptığı kaydedildi. Bu program üzerinden Dönmez'in 155 mesaj aldığı, 250 mesaj gönderdiği, 52 mail hareketinin bulunduğu, gelen arama sayısının 3, giden arama sayısının da 7 adet olduğu belirlendi.

ÜST DÜZEY İSİMLERLE GÖRÜŞME

Ayrıca ByLock kullanıcıları Ayşegül Yurt, Cevheri Güven, Refik Palanga, Mustafa Sağlam ile ortak grup üzerinden irtibat kuran Dönmez'in, FETÖ'nün üst düzey yöneticilerinden firari sanık Hamdullah Bayram Öztürk ile 2010'da 5 kez telefon görüşmesi yaptığı bilgisi yer aldı.

Dönmez'i ByLock'ta ekleyenlerin, "soner", "sonerr" ve "soner bey" gibi farklı isimlerle kaydettikleri belirtilen iddianamede, Dönmez'in örgüt içinde "Soner" kod ismini kullandığı ifade edildi.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA