• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Baykal ile CHPye ağır darbe
28 Haziran 2009 Pazar 20:05

Baykal ile CHP'ye ağır darbe

Askere sivil yargılamayı getiren yasayla ilgili "AKP bizi kandırdı" diyen Muhalefete Erdoğan sert çıktı. Başbakan Baykal'ı da fena sıkıştırdı...

Başbakan Erdoğan, sürpriz bir çıkış yaparak "Anayasanın geçici 15. maddesini değiştirelim, 12 Eylül darbecilerini yargılayalım" diyen Baykal'ı, CHP'nin "AKP bizi kandırdı" dediği yasa değişikliğiyle vurdu.

Başbakan Erdoğan, AKP'nin Kocaeli kongresinde muhalefete cevap verdi...

"Geçen akşam bir kanun çıktı mecliste dün akşam grup başkanvekili çıkmış AKP'nin adetidir bu bizi aldattı diyor. Aklın neredeydi. Ne iş yapıyorsun sen. Kabul edenler dendi bütün partiler gruplarının eli kalktı. Sen neredeydin. Orada değil miydin? Söyledikleri laf şu bizi kandırdılar. Aldattılar.

Gözleri var görmez. Kulakları var duymaz. Dilleri var 24 saat geriden konuşur. Bir taraftan diyorlar ki darbecilere karşı buyurun beraber çalışalım. Çıkan yasa darbecilere karşı. Buyurun. AKP hem sınırdaki hem zihindeki mayınları temizlemeye çalışıyor.

İki hafta demokrasiyi savunabildiler. Belge konusu netliğe kavuşmadan bunlar kararlarını verdiler. Hiç ilgisi olmadığı halde AKP'yi mahkum etmeye çalıştılar.

Kurumları çatıştırmaya çalıştılar. Boşuna uğraşıyorlar. Beyhude çaba sarf ediyorlar. Türküye demokrasinin standartlarını yükseltti. Arkasına ya da karşısına askeri alarak Türkiye'nin hassas dengeleriyle oynayarak kurumlar arası çatışma çıkarmaya çalışmak geçerliliğini yitirmiştir.

Hukuk dışı oluşumlarla mücadele ettik etmeye devam edeceğiz. Bizi bu mücadeleden alıkoymak isteyenlere karşı mücadele ettik. Etmeye devam edeceğiz.

Her türlü tahrik ve kirli senaryo karşısında milletimizden aldığımız güçle sarsılmadan ayakta durduk durmaya devam edeceğiz. Biz bu yolda kararlıyız inandık emin adımlarla ilerliyoruz.

Türkiye kazandıkça bunlar rahatsız oluyor. Demokrasimiz ilerledikçe bunlar seviyelerini düşürüyor. Türkiye krize karşı esaslı bir duruş sergiliyor bunlar inanamıyorlar."

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA