• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bayırbucak Türkmenlerine 14 TIR yardım
07 Aralık 2015 Pazartesi 09:49

Bayırbucak Türkmenlerine 14 TIR yardım

Hayrat İnsani Yardım Derneği Konya Bölge Temsilciliği aracılığıyla temin edilen 14 insani yardım tırı, Suriye'nin kuzeyindeki Türkmen köylerine gönderildi.

Hayrat İnsani Yardım Derneği Genel Başkanı Hakkı Aygün, Mevlana Kültür Merkezi yanındaki alanda düzenlenen uğurlama töreninde, Suriyeli Türkmenler için gönderilen ihtiyaç malzemelerinde, aslında kardeşlik ve sevgi taşıdıklarını söyledi.

Büyük bir medeniyetin temsilcileri olduklarını belirten Aygün, "Bizler Mevlananın ve Osmanlının torunlarıyız. Karşımıza kim çıkarsa çıksın fark etmez. Yeter ki biz birlik olalım. İşte bu program milletiyle ve devletiyle birlik olduğumuzun en güzel numunesidir" dedi.

Aygün, hakkın her zaman galip geldiğini hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Türkiye olarak biz, davamızda haklıyız ve haklının yanındayız. Türkiye devlet kurumları ve sivil toplum kuruluşlarıyla Türkmen kardeşlerimizin yanındayız. Bu millet kimin ne yaptığını ve ne yapmak istediğini çok iyi bilmektedir. Bu millet bu sıkıntıları Allah'ın izniyle atlatacaktır. Bize düşen elimizden gelen gayreti göstermektir. Allah yar ve yardımcımız olsun."

İçinde bot, soba, gıda ve acil ihtiyaç malzemelerinin bulunduğu 14 tır, yapılan duanın ardından Suriye'nin kuzeyindeki Türkmen köylerine ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA