• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Batılı terör
12 Şubat 2015 Perşembe 08:27

Batılı terör

ABD’de yaşayan 3 Müslüman genç evlerinde uğradıkları silahlı saldırıda vahşice katledildi. Yeni evli çift ile genç kadının kız kardeşinin hunharca öldürüldüğü olay dünya genelinde Müslümanların tepkisini çekerken, gerek ABD yönetimi gerekse Amerikan medyası ise katliamı görmezden geldi. Aşırı grupların gerçekleştirdiği saldırılarını “terörist” eylem olarak duyurmayı tercih eden ABD basını, “kısa haber”den öteye geçmeyen yayınlarında olayı “nefret suçu” olarak aktarmayı uygun gördü!
KATİL TESLİM OLDU
Korkunç katliam, önceki gün ABD’nin doğusunda bulunan Kuzey Carolina eyaletinde meydana geldi. Kuzey Carolina Üniversitesi yakınlarında sakin bir yerleşim yeri olarak bilinen Chapel Hill bölgesinde yaşayan Deah Shaddy Barakat (23), eşi Yusor Muhammed (21) ve baldızı Razan Muhammed (19), evlerinde uğradıkları silahlı saldırıda hayatını kaybetti. Kanlı olayın ardından 46 yaşındaki Craig Stephen Hicks, 3 genci öldürdüğünü itiraf ederek polise teslim oldu.
OTOPARK BAHANESİ
Ateist Hicks'in Facebook sayfasında İslam karşıtı iletileri ve nefret dolu gruplarla ilgili paylaşımları dikkat çekerken, Amerikan basını ise polis kaynaklarına dayandırdığı haberde zanlı ile 3 genç arasında katliam öncesi "otopark kavgası" yaşandığı iddiasına sarıldı.

Kim özür dileyecek

İngiliz gazetesi Daily Mail’in internet sitesinde yer bulan haberin altında okuyucuların “Craig Hicks=Amerika’nın IŞİD’i” ve “Tüm dünya neden şimdi bütün ateistlerin toplanıp özür dilemesini istemiyor? Hiçbir toplu gösteri de görmüyorum. Bu haber tüm medyada manşet olmalı!” yorumları dikkat çekti. Paris’teki saldırılar sonrası tüm Müslümanların özür dilemesi gerektiği yönünde yorumlar yapılmıştı. ABD ve Avrupa’dan bazı medya kuruluşları, saldırıyla İslam’ı özdeşleştirmeye çalışan haberleriyle İslamofobik bir duruş sergilemişti.

Katliam geliyorum demiş

Craig Stephen Hicks olduğu açıklanan katil zanlısının sosyal medya hesabı tüm dinlere nefret saçıyor. Facebook hesabında Bill Maher, Richard Dawkins gibi ateistlerden alıntılar paylaşan Hicks, İslam, Hristiyanlık ve Yahudilik hakkında hakarete varan sözler paylaşıyordu. Üye olduğu gruplar arasında Avrupa, İran, ABD, İngiltere, Jameika ve Avustralya’ya ait 50’nin üzerinde ateist topluluğu ve bilim grupları bulunuyor. Dini inancının “ateizm” olduğunu belirten katil zanlısı, “Her mantıklı ve düşünen insan gibi dininize hakaret etme hakkı ve hatta görevim var” iddiasında bulunmuş.

Cinayet silahı Facebook’ta

“Ateizm için militanlık” ve “ABD’de silah kontrolünün aptallığı” gibi şiddet içerikli sayfaları takip eden zanlı, cinayet silahı olduğu tahmin edilen tabancasının da Facebook'ta fotoğrafını paylaşmış. Öte yandan katilin takip ettiği ateist yazar Richard Dawkins’in de olay sonrası attığı tweet’te, “Chapel Hill’de üç genç Müslüman’ın alçakça öldürülmesini iyi bir insan nasıl kınamaz?” ifadesi dikkat çekiyor.

Mülteci çocukların yardımına koştular

Genç yaşlarına rağmen Müslümanlar ve gayrimüslüm toplumlar için sorumluluk altına giren üçlü, Filistin ve Suriyeli çocuklar için yardım kampanyaları başlatmıştı. Toplanan bağışları çocuklar ve ailelerine ulaştıran gençler, Filistinli mülteci çocukları da ücretsiz ağız sağlığı kontrolünden geçirmişti. Bununla da yetinmeyerek kentlerinde kurdukları bir yardım standıyla 75 evsiz ABD’li’ye gıda ve diş sağlığı yardımında bulunmuşlardı.

Suriyeliler için Türkiye’ye gelecekti

Filistin kökenli Yusor’un Facebook hesabında paylaştığı fotoğraflarda, Kilis’e geldiği ve yardımları savaş mağduru çocuklara bizzat dağıttığı anlaşıldı. Suriye asıllı olan Deah da eğer öldürülmeseydi diğer 10 diş hekimiyle beraber önümüzdeki yaz Reyhanlı’da mülteci öğrencilerin diş ve ağız sağlığı masraflarını karşılayacak ve Türkiye’deki hastanelere malzeme yardımında bulunacaktı. Deah’ın mülteci çocuklar için başlattığı online kampanya 15 bin dolara yaklaşmışken, cinayetin ardından bu rakam 50 bin dolara ulaştı.

Tebriklerin yerini taziye mesajları aldı

Sadece 6 haftalık evli olan genç çiftin düğün ve yardım fotoğraflarındaki tebriklerin yerini şimdi taziye mesajları aldı. Yusor’un öldürülmeden saatler önce Facebook hesabında paylaştığı “Babacığımla dans ederken” notlu gelinlikli bir fotoğrafı yakınlarını yasa boğdu. Öte yandan gençlerin yakınları, Facebook’ta “Bizim Üç Kahramanımız” isimli bir sayfa açtı. Sayfada cinayete kurban giden gençlerin yaptığı iyilikler, başlattıkları yardım kampanyaları, fotoğrafları, arkadaşlarıyla anıları ve taziye mesajları yer aldı.

Üç maymunu oynadılar

Herhangi bir şiddet eylemine karışmamış, zamanlarını ihtiyaç sahibi mültecilerin hayatına adamış Müslüman gençler, ABD basınında neredeyse hiç yer almayan terör eylemine kurban giderken, Batı’nın çift taraftlı tutumu bir kez daha kendisini gösterdi. Özellikle Fransa’daki Charlie Hebdo dergisine yapılan kanlı baskın sonrası “İslamcı terörist” kavramını akıllara yerleştirmeye çalışan Batı medyası, Müslümanların katledildiği terör saldırısında üç maymunu oynadı.

Ben Chapel Hill’im

ABD’deki Ferguson olaylarından ve Paris’teki Charlie Hebdo saldırısından sonra Twitter’da kullanılan hashtagler bu kez 3 Müslüman genç için uyarlandı. Cinayetin ardından #Muslimlivesmatter (Müslümanların hayatı önemlidir) ve #JesuisChapelHill (Ben Chapel Hill’im) hashtagleriyle sosyal medyada tepki yağarken, ABD’li yayın kuruluşlarının çoğu habere yer dahi vermedi.

Öldürülünce haber olmuyor

Twitter’da “Müslümanlar öldürülünce değil öldürce haber oluyor” tweetlerinin yanı sıra CNN, NBC, ABC ve CBS gibi kuruluşlara yazılan iletilerde “Merhaba, belki bilmek istersiniz. Bugün Chapel Hill’de 3 Müslüman genç öldürüldü!” tepkisi verildi. “Muslimlivesmatter” ve “ChapelHillShooting” hashtagleri dünya çapındaki en popüler tweetler arasına girdiğinde “haber yapmaya karar veren” FOX News ve CNN, katliamın üzerinden bir gün geçtikten sonra olayı üst sıralara taşıdı. FOX News, cinayeti “nefret suçu” olarak nitelendirip detay verme gereği görmezken, pek çok medya kuruluşu da öldürülen gençlerin fotoğrafını dahi yayımlamadı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA