• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Batı sadece konuşuyor!
03 Eylül 2013 Salı 11:36

Batı sadece konuşuyor!

Başbakan Erdoğan,Suriye'de yüzbinler öldürülüyor peki batı nerede? Şu ana kadar ne yaptı? Sadece konuşuyor

Başbakan Erdoğan Uluslararası Kamu Denetçiliği Sempozyumunda konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Bürokrasinin topluma ayak uydurması için kararlılığımızdan asla taviz vermiyoruz.

Kültürel hakların, kadın ve çocuk haklarının kullanılmasında adeta sessiz devrimi biz gerçekleştirdik. Bunlar 11 yılda yaptığımız reformların sadece bir kısmı.

Biz bu reformlarla Türkiye'yi güçlendirdik. Dayanışma ve kaynaşma bu süreçte arttı.

Bundan 10 yıl önce bir siyasetçinin her konuda konuşma özgürlüğü yoktu. Belli konular adeta mayınlı araziydi. Ben, Ziya Gökalp'e ait bir şiiri okuduğum için mahkum oldum. Kimse şu anda bunu görmüyor. Burası çok manidardır. Ve sadece bununla kalınmadı. Şu anda yazarken, eleştiri sınırlarını aşarak bize hakaret etme özgürlüğüne sahip olanlar, şu anda bizi, bizim düşünce özgürlüğümüz yok diye eleştiriyorlar.

Bazı alanlarda AB standartları aşılmıştır.

Bazı karalama kampanyaları yürütüldü. Tutuklu ve hükümlü gazeteciler konusunda Avrupa ve dünya kamuoyu sistematik şekilde, tamamen yanlış biçimde bilgilendirilmektedir.

Tabii ki yüzde yüz her şeyi çözdük iddiası içinde değiliz.

Biber gazı sıkmak AB mevzuatında var. Açısı, derecesi konusunda gerekli inceleme yapılıyor.

Çok masum gerekçelerle geldiler. Ağaç söküldü dediler. İktidara geldiğimizden bu yana biz milyonlarca ağaç diktik.

Ağaç dikme konusunda Avrupa ile yarışır durumdayız. Avrupa'ya Fransız değiliz, tanırız.

Bütün engellere rağmen 11 yıl içerisinde gerçekleştirdiğimiz reformlar demokrasi konusundaki samimiyetimizi ortaya koyuyor.

Ben aynı zamanda belediye başkanlığı yaptım. Bu işlerin ne denli önemli olduğunu bilirim. Biraz da yeşile hayranım hastayım. Bu işi çok severim. Bize çevre düşmanı yaklaşımı içinde olmak bize karşı haksızlık olur.

Suriye'de yüz binlerce kişi öldü. Batı nerede, Batı ne yaptı bu konuda? Avrupa Birliği Mısır'daki darbeye darbe demiyor. O zaman darbe ne demek? Çoğunluğun azınlığa tahakkümü hep konuşuluyor. Çoğunluk halkından ülkeyi yönetme yetkisi almışsa, ülkeyi yönetir. Bir yanlış yapıyorsa, yargı bunu yargılamak için vardır. Ama böyle diyerek, azınlığın veya seçkinlerin çoğunluğa tahakkümüne ne diyeceksiniz?

Danıştay gibi önemli bir kurumumuz bir karar alıyor bu ülkede. Aldığı karar, başörtülülerle ilgili olumlu bir karar. Birisi de çıkıyor, biz bunu kınıyoruz diyor. Bu nasıl iş? Bir taraftan inançlara saygıdan bahsedeceksin, öbür taraftan inançların gereğini yerine getirenlere karşı böyle tavır sergileyeceksin. İşine geldiği sürece evet, işine geldiği sürece hayır. Yıllarca azınlık konumunda olanlar buna sabrettiler. Biz bu ülkede başı örtülü başı açık, bütün vatandaşlarımıza hep saygı duyuyoruz ve hepsi de bizim güvencemiz altında.

Biz Cumhuriyet tarihinin en köklü, en demokratik reformlarını gerçekleştiren bir hükümetiz. Demokrasi güçlendikçe imtiyazlarını kaybedenler değişimi engellemek için her yola başvuruyorlar. Ama biz hiç kimseye ayrıcalık tanımadan 76 milyona eşit mesafede bir devlet anlayışını kurduk ve güçlendirmeye de devam ediyoruz.

Bürokrasi vatandaşa tepeden bakan bir anlayışa değil, hizmetkar olan bir anlayışa sahip olmalı.

Zihniyet değişimi zordur. Önyargıları kırmak atomu parçalamaktan daha zordur. Biz bunu aşacağız.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA