• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Batı Ermeni meselesini hiç bilmiyor
12 Mart 2011 Cumartesi 01:26

Batı Ermeni meselesini hiç bilmiyor

İsveç'te bulunan Kanadalı gazeteci ve yazar Scott Taylor, bazı ülkelerin parlamentolarında kabul edilen Ermeni iddialarıyla ilgili tasarıların bilgisizlik eseri olduğunu söyledi.
İsveç'te bulunan Kanadalı gazeteci ve yazar Scott Taylor, bazı ülkelerin parlamentolarında kabul edilen Ermeni iddialarıyla ilgili tasarıların bilgisizlik eseri olduğunu söyledi.
     ''Türkiye, Ermenistan ve Azerbaycan, Uzlaşmayan farklılıklar'' adlı kitabı yayınlanan ve bu konulardaki araştırmalarıyla tanınan Scott Taylor, İsveç'teki Türk ve Azerbaycan Federasyonları tarafından ortaklaşa düzenlenen konferansta, Ermeni iddialarıyla ilgili konuştu.
     Yazar Scott Taylor, Stockholm'deki ABF Huset'te düzenlenen konferanstaki konuşmasında, ''Batı ülkelerinde yaşayan insanlar 1915 yılında Anadolu'da ne yaşandığını kesinlikle bilmiyorlar. Çünkü okullarda bu konu hiç öğretilmiyor. Buna rağmen sözde soykırım tasarılarının kabul edilmesinin nedeni ise insanların özellikle de milletvekillerinin bu konuya olan kayıtsızlığı, ilgisizliği ve bilgisizliği'' dedi.
     Ermeni lobisinin medya destekli faaliyetleri sayesinde batı kamuoyunda 1915 olayların çarpık şekilde yorumlandığını belirten Taylor, ''Bu lobi faaliyetlerine karşı en iyi mücadele yolu kaba kuvvetten ziyade bu iddiaları çürüten kitaplar yayınlamak, bu doğrultuda kamuoyunu doğru şekilde bilgilendirmek gerekiyor'' diye konuştu.
     Bu girişimlerin yanında tarafsız batılı yazar, gazeteci ve akademisyenlerin bu konuyu doğru şekilde kamuoylarına anlatmasının önemli rol oynayacağını ifade eden Taylor, ancak bunun gerçekleşmesinin kolay olmadığını, çünkü bu insanların birçok riski göze almak zorunda kaldıklarını söyledi.
     Taylor konuşmasında, ''Örneğin ben, Ermeni karşıtı tezleri dile getirdiğimde nana ve aileme karşı ölüm tehditleri aldım. Bununla birlikte Ermeni lobisi beni işimden attırmak içinde çeşitli girişimlerde bulundu'' diyerek bu konuda yaşadığı zorlukları anlattı.
     1915 olaylarının yanı sıra Ermenistan-Azerbaycan ilişkilerine ve Yukarı Karabağ sorunu ile beraber yaşanan Hocalı katliamına da değinen Taylor, bu konuların batılılara yeterince duyurulamadığına işaret etti.
     ''Hocalı katliamını konu alan filmler yapılmalı, bu konuda batılı yetkililere sürekli mektuplar gönderilmeli'' diyen Taylor, Karabağ sorununun ancak uluslararası toplumun Ermenistan'a müeyyideler uygulamasıyla çözülebileceğini kaydetti. Karabağ sorununun bu şekilde sürüncemede kalmasının aslında Ermenistan'ın zararına olduğunu belirten Taylor, ''Ermenistan bu tavrı nedeniyle süratle gelişen komşuları Azerbaycan ve Türkiye'nin çok gerisinde kalıyor. Ermeni diasporası, Ermenistan'ın çözüme yönelik adım atmasını engelliyor'' dedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA