• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Başvurular Çarşamba sona erecek
18 Mart 2013 Pazartesi 09:28

Başvurular Çarşamba sona erecek

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) ilkbahar dönemi başvuruları, 20 Mart Çarşamba günü sona erecek.

ALES'e başvurmak isteyen adaylar, 2013-ALES İlkbahar Dönemi Kılavuzu ile aday başvuru formuna ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşarak ve başvurularını sarşamba gününe kadar yapabilecek.

 


12 Mayıs'ta, 81 il merkezi ile Lefkoşa ve Bişkek'te yapılacak sınava, bir lisans programından mezun olabilecek durumda bulunanlar, lisans programını bitirenler ile denklik belgesi almış olmak kaydıyla yurt dışında lisans eğitimi görmüş olanlar başvurabilecek. ALES'e yabancı uyruklular da girebilecek.

Başvuru için adaylar, ÖSYM'nin internet adresinde yayımlanan 2013 ALES Başvuru Kılavuzu'nda belirtilen bankalara 50 lira yatıracak.

2011 ve 2012 yıllarında ÖSYM'nin yapmış olduğu sınav uygulaması gerçekleşen herhangi bir sınava başvuru merkezi aracılığıyla müracaat etmiş adaylar, 2013-ALES İlkbahar Dönemi başvurularını isterlerse bireysel olarak internet aracılığıyla, isterlerse diledikleri bir başvuru merkezine başvurarak yapabilecek.

2011 ve 2012 yıllarında ÖSYM'nin yapmış olduğu sınav uygulaması gerçekleşen herhangi bir sınava başvuru merkezi aracılığıyla müracaat etmemiş adaylar, 2013-ALES İlkbahar Dönemi başvurularını kılavuzda yer alan başvuru merkezleri aracılığıyla yapacak.

Yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına açıktan veya öğretim elemanı dışındaki kadrolardan naklen atanabilmek ve Türkiye'de bir lisansüstü eğitimi programında öğrenim görmek için ALES'e girmiş olmak gerekiyor.

Güzel sanatlar fakülteleri ile konservatuvarlara alınacak yüksek lisans, sanatta yeterlik ve doktora öğrencilerinden ALES'e girmiş olma koşulu aranmıyor, ALES sonuçları değerlendirmeye tabi tutulmuyor.

Yükseköğretim kurumlarının öğretim elemanı ihtiyacının karşılanması amacıyla, lisansüstü öğrenimi görmek üzere yurt dışına gönderilecek adayların seçiminde de bu sınavın sonuçları kullanılacak. Bu yolla yurt dışında lisansüstü öğrenim görmek isteyen adayların da bu sınava girmeleri gerekiyor. Mecburi hizmet yükümlülüğü olmaksızın, kendi imkanlarıyla yurt dışında lisansüstü öğrenim göreceklerin bu sınava girme zorunluluğu ise bulunmuyor.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA