• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Basurun Tedavisi Var Mı?
26 Ekim 2020 Pazartesi 23:01

Basurun Tedavisi Var Mı?

Basurun Tedavisi Var Mı?

 

Kişilerde görülen en zor durumlardan bir tanesi de basur rahatsızlığıdır. Bu durum, hayat kalitesine ve verimini düşürmeye yetecektir. Hemoroidin ortaya çıkma sebepleri daha çok kalın bağırsağa baskı uygulanmasıdır. Yani sürekli hareketsiz yaşam, hazır ve doğal olmayan ürünlerin çok tüketilmesi, gebelik ve soğuk alanlarda çok durulmasıdır. Bu nedenle basur hastalığının ortaya çıkmaması için tüm verilen bu konulara ekstra özen gösterilmesi gerekir. Yine kişiler baharatlı ve acı gıdaları tüketmekten kesinlikle kaçınmalıdır. Dört evreden oluşan hemoroid için çeşitli tedaviler mümkündür. Ancak eskiden sadece ameliyat tek çare olarak görünmekte idi. Fakat gelişen tıbbi cihazlar sayesinde artık ağır ve sancılı ameliyatlara gerek duyulmadan kısa süre içinde basur tedavisi yapılmaktadır.

Basur Tedavisi İçin Sadece İlaç Kullanmak Yeterli Mi?

Basur tedavisi için ilk olarak çeşitli ilaçlar verilmektedir. Bu ilaçlar daha çok kabızlığı önlemeye yöneliktir. Ancak sadece ilaç tedavisi bu hastalığın tamamen geçmesi için yeterli olmayacaktır. Özellikle kanlı ve akıntılı hastalık evresinde daha farklı ve kalıcı çözümlere baş vurulması gerekir. Climed ise sizlere ameliyatsız çözüm sunar. Burada hastalığın evreleri doğrultusunda tedaviler uygulanır. Kısa ve hızlı tedavi yöntemleri sayesinde gün içinde günlük yaşantınıza geri dönebilirsiniz. Ayrıca tedavi sonrasında doktorun önerdiği durumlara dikkat ettiğiniz sürece bu sorundan kolayca kurtulabilirsiniz.

İnfrared Koagülason Yöntemi Nedir?

Basur tedavisinde kullanılan yöntemlerden biri de infrared koagülason tedavisidir. Gelişmiş cihazlar ile yapılan bu tedavi kesinlikle iyi sonuçlar almanıza katkı sağlamaktadır. Yöntem lazer tedavisi ile yapılmaktadır. Sorunlu bölgelere yeteri kadar lazer ısısı verilir ve basur memesi tamamen yakılarak ortadan kaldırılır. Özelikle gün içinde yoğun bir çalışma temposuna sahip olan kişiler bile bu yöntemden kolayca faydalanabilirler. Öğle arası mola saatlerinde bile bu tedavi hızlıca uygulanabilir. Hemoroid tedavisi için bölgesel anestezi yapılır. Daha sonra, basurlu olan bölgede tedaviye başlanır. Normal ameliyatlarda, hastanın bir ya da iki gün hastanede kalması gerekmektedir. Daha sonra ise birkaç günlük yatak dinlenmesine ihtiyaç vardır. Ancak bu tedavide kesinlikle bu tür durulara gerek yoktur.

 

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA