• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Başsavcı yapamaz dedi ama...
13 Ağustos 2010 Cuma 10:39

Başsavcı yapamaz dedi ama...

Deniz Baykal hakkında 3 yıla kadar hapis talebi
Başsavcı Engin "Yapamaz" dedi, ama savcı Zekeriya Öz, Baykal için fezleke hazırlamaktan vazgeçmiyor.


İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'ün Baykal hakkında fezleke hazırlayamayacağını söyledi, ancak 100 sayfalık bir fezlekenin bittiği konuşuluyor. İddialara göre Baykal bu fezlekede yargıya etki ederek örgütün siyasi kanadını oluşturmakla suçlanıyor ve 3 yıla kadar hapis talep ediliyor.

YARGILANMASI İÇİN FEZLEKE HAZIRLIYOR


CHP eski lideri Deniz Baykal hakkında ‘yargıya etki’ incelemesi başlattığını ve polisin bu konuda bir rapor hazırladığını daha önce açıklayan Ergekon savcısı Zekeriya Öz’ün, Baykal’ın dokunulmazlığının kaldırılarak TCK 288’e göre üç yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanması için fezleke hazırladığı öğrenildi.

TBMM'YE GÖNDERECEK

Star gazetesinin haberine göre; İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin’in ‘Milletvekili dokunulmazlıkları hakkında işlem yapma yetkisi bende’ demesine rağmen Öz’ün yasal dayanaklarıyla soruşturma hakkı bulunduğuna yönelik bilgilerle birlikte fezlekeyi önümüzdeki günlerde TBMM’ye gönderecek.

SİSTEMLİ ŞEKİLDE YARGIYA MÜDAHALE

BTCK’nın 288’nci maddesine göre yargılanması amacıyla hazırlanan fezlekeye göre Baykal’ın adil yargılamayı etkilemek amacıyla beyanda bulunmaktan 3 yıla kadar hapsinin istenmesi gündemde. Baykal’ın kendisini ‘olsa olsa meraktan sormuşumdur’ şeklindeki savunmasının aksine sistemli şekilde yargıya müdahale girişiminde bulunduğunun iddia edildiği kaydedildi.

'ERGENEKON'UN AVUKATIYIM' SÖZÜ DE YER ALACAK

100 sayfadan oluştuğu öğrenilen fezlekede, Baykal’ın yargıyı etkileme suçunun yanı sıra Tuncay Güney’in ifadesi kapsamında MİT tarafından hazırlanan Ergenekon şemasında örgütün siyasal kanadında yer aldığı iddiasının, ve ‘Ergenekon’un avukatıyım’ sözlerinin de yer alacağı kaydedildi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA