• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Başörtüsü konusunda direndim!
30 Kasım 2011 Çarşamba 10:48

Başörtüsü konusunda direndim!

SÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan: ''Ben sadece bana inanan insanları mahcup etmek istemedim ve bu sorumlulukla çalıştım''

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, öğrencilerle bir araya geldi. Hayat tecrübelerini anlattığı toplantıda, öğrencilere samimi açıklamalarda bulunan Okudan “Göreve geldiğim günlerde değişimin gerekliliğine inandık ve başardık. Ben bir değişimin rektörüyüm.” dedi. Okudan, geçtiğimiz yıllarda ülke gündeminde olanl başörtüsü sorununa her zaman duyarlılık gösterdiğini ve zor günlerde öğrencilerini mağdur etmemek için hep direndiğini anlattı.
Selçuk Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi ile Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği “Hayat Tecrübelerim” adlı söyleşi programı kapsamında Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, üniversite öğrencileriyle biraraya geldi. Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Erol Güngör Konferans Salonunda gerçekleşen söyleşiye akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Rektör Prof. Dr. Süleyman Okudan,  hayat tecrübelerini anlattığı toplantıda, öğrencilere samimi açıklamalarda bulunarak, “Göreve geldiğim günlerde değişimin gerekliliğine inandık ve başardık. Ben bir değişimin rektörüyüm.” dedi.
 
“BUGÜNLERE EKİP ÇALIŞMASI İLE GELDİK”
 
Selçuk Üniversitesi’nde rektör olarak göreve geldiği günden bu yana yaşadıklarını anlatan Rektör Prof. Dr. Okudan, “Geriye dönüp baktığımda değişen, değiştiren ve her alanda adından söz ettiren bir üniversite görüyorum. Selçuk Üniversitesi artık öncü bir üniversite. Ancak şunun altını özellikle çizmek istiyorum ki üniversite, bugünkü haline bir ekip çalışması ile geldi. Hiçbir şeyi tek başıma yapmadım, ekibimle var oldum. Ben bir değişimin rektörüyüm. Göreve geldiğimizde öncelikle üniversitemizde bir takım değişimlerin yaşanması gerektiğine inandım ve daha sonra bu değişeme yönetici arkadaşlarım, ardından idari- akademik personelimiz inandı. Son olarak da siz öğrencilerimiz inandınız. Yüreklerimizi birleştirdik ve bu değişimi birlikte başardık.” dedi. 
 
"ÜNİVERSİTEMİ VE KONYA’YI ÇOK SEVİYORUM”
 
Selçuk Üniversitesi’nin rektörü olmaktan her zaman gurur duyduğunu ifade eden Okudan, “Hayatım boyunca bu onurla yaşayacağım. Çünkü üniversitemi çok seviyorum. Konya’yı çok seviyorum. Her şeyden önemlisi benim bu şehre bir hizmet borcum vardı ve onu da en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştım. Çünkü bu şehrin ekmeğini yedim. Bana inanan insanları mahcup etmeyi hiçbir zaman istemedim bu sorumlulukla her zaman en iyisini yapmaya çalıştım. Ancak belli bir zaman sonra insan yoruluyor. Artık bu üniversitenin de yeni bir enerjiye ihtiyacı var. Üniversitemizin önüne yeni ufuklar açılmalı. Tabi ki görev süremin bitiyor olması artık hizmet vermeyeceğim anlamına gelmez. Daha önce rektör olarak görev verdiğim bu kentte, bu üniversiteye bundan sonra bir akademisyen olarak hizmet vermeye devam edeceğim.” diye konuştu.

“VAATLERİMİ GERÇEKLEŞTİRMENİN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUM”
 
İdareciğilin en zor tarafının da herkesi aynı anda mutlu edebilmek olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Okudan, “Bu büyük ölçüde imkansız ancak biz her zaman çoğunluğun düşüncelerine önem verdik. Kimseyi dışlamadık, ötekileştirmedik, kimseye ayrımcı davranmadık. Üniversitemizdeki her birime, herkese eşit mesafede olduk. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği çağdaş yoldan hiçbir zaman sapmadık. O’nun yanına biz  Mevlana’nın hoşgörüsünü de ekledik. Kimsenin işine müdahale etmedik. Bir CEO gibi her birimin rahat ve özgür çalışabileceği uygun ortamlar yarattık. Onlar da bildikleri işleri en iyi şekilde yaptılar.” dedi.
 
Rektör Okudan, bir öğrencinin 8 yıllık süreçte pişmanlıkları bulunup bulunmadığı sorusuna ise, “Hiç kimse mükemmel olamaz. Herkesin bir takım hataları vardır ve benim de gerçekleştirmek istediğim ancak gerçekleştiremediğim bazı şeyler olmuştur. Ben sadece bana inanan insanları mahcup etmek istemedim ve bu sorumlulukla çalıştım. Şimdi geriye dönüp baktığımda rektörlük görevimi yürüttüğüm 8 yıl boyunca vaat ettiklerimin yüzde 90’ını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum.” dedi.

“BAŞÖRTÜLÜ ÖĞRENCİLER MAĞDUR EDİLDİ”
 
Geçtiğimiz yıllarda ülke gündeminde olan başörtüsü sorununa her zaman duyarlılık gösterdiğini ve zor günlerde öğrencilerini mağdur etmemek için hep direndiğini anlatan Prof. Dr. Okudan, “İşte görüyorum ki şu anda burada başörtülü ve başı açık öğrencilerimiz yan yana, gönül gönüle oturuyorlar. Bunda ne sakınca olabilir ki? Bu mesele göreve geldiğim ilk yıllarda ülke genelinde bazı kesimler tarafından bilinçli yada bilinçsiz olarak çok kaşındı. Öğrenciler, gereksiz yere mağdur edildi. Bana kalsaydı bu sorun çok daha önceden çözülürdü. Ben kimsenin giyimine hayatım boyunca müdahale etmedim. Üniversite öğrencisi giyiminde özgür olmalı.” diye konuştu. 
 
ÖĞRENCİLERE TAVSİYELER
 
Söyleşide öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Rektör Okudan, “Bugün burada sizlerle birlikte olmak benim için inanın çok ayrı bir mutluluk kaynağı. Buradan baktığımda gözlerinin içi gülen, pırıl pırıl öğrenciler gördükçe bu üniversitede yaşadığım hiçbir şey için pişmanlık duymuyorum. Benim öğrencilerim bahçelerdeki çiçekler gibi, kimisi karanfil kimisi gül. Hepsi ayrı ayrı ama ben hepsini aynı seviyorum. Sizlere de tavsiyem herkesi sevin, sevgi her şeyi başarır ve hayal edin. Ben de bugünlere hayal ederek, tırnaklarımla kazıyarak geldim. Doğru bildiğiniz yoldan da asla vazgeçmeyin. İnsanlara asla ön yargıyla yaklaşmayın. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çok sevdiğim bir sözü vardır. ‘Vatanını en çok seven işini en iyi yapandır.’ Siz işinizi bu vatan için en iyi şekilde yapamaya çalışın.” dedi.
 
BAŞKAN AKYÜREK’E ÖVGÜ
 
Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi’nin ev sahipliğindeki söyleşileri Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa yaptıklarını belirten Rektör Okudan, “Sayın Başkan Tahir Akyürek bugüne kadar bir çok projede yanımızda oldu. Üniversitemize gerek fiziki altyapı gerekse bilimsel, sosyal ve kültürel anlamda çok önemli destekler verdi. Kendisini tanıdığım için çok mutluyum. O da Konya’yı çok seven şehre unutulmayacak hizetlerde bulunan, insan sevgisi ile dolu bir kişi. Bu vesileyle kendisine bugüne kadar ki destekleri nedeniyle şükranlarımı sunuyorum.” diye konuştu....   

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA