• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Başörtülü diye diskalifiye edildi
16 Nisan 2013 Salı 17:38

Başörtülü diye diskalifiye edildi

Romanya'da düzenlenen Geleneksel Wushu Avrupa Şampiyonası'nda 13 yaşındaki Zeynep Akyüz başörtüsü nedeniyle diskalifiye edildi.

Geleneksel Wushu Avrupa Şampiyonası'nda n diskalifiye olan Zeynep Akyüz : "Ben Dünya Şampiyonuyum. Onların Avrupa Şampiyonluğuna ihtiyacım yok" dedi.

"BENİM AVRUPA ŞAMPİYONLUĞUNA İHTİYACIM YOK"
Ayağının tozuyla geldiği Sakarya'da açıklama yapan Dünya Şampiyonu 13 yaşındaki Zeynep Akyüz, "Orada halıya çıkmış kendimi parçalayarak tao'mu yaptım ama bana puan vermediler. Benim zaten onların Avrupa şampiyonluğuna ihtiyacım yok. Ben zaten Dünya şampiyonuyum. Bir daha Avrupa şampiyonasına katılmayacağım. Çalışmalarıma Çin'de devam edeceğim. Herkese Wushu'yu tavsiye ediyorum. Bir de Ruslar gerçekten çok kötü insanlar. Bizi hiç sevmiyorlar. Müslümanları hiç sevmiyorlar. Başkalarının inançlarına karşı çıkıyorlar. Çok kötü insanlar" diye konuştu.

TAKIM ARKADAŞLARINDAN ZEYNEP AKYÜZ'E JEST
Romanya'nın başkenti Bükreş'te sona eren Avrupa Geleneksel Wushu Şampiyonası'nda, Türk Milli Takımı kafilesinde duygu dolu dakikalar yaşandı.Başörtülü olduğu için şampiyonada yarıştırılmak istenmeyen, ardından performansını sergilemesine izin verilen ancak puanlaması yapılmayan dünya şampiyonu milli sporcu Zeynep Akyüz, takım arkadaşları tarafından bir jestle teselli edildi. Türkiye, şampiyonayı toplamda 40 madalya ile takım halinde ikinci sırada tamamlarken, altın madalya kazanan 17 milli wushucu, aldıkları madalyaları birincilik kürsüsünde Akyüz'e takarak İstiklal Marşı'nı Akyüz ile birlikte okudular.

Arkadaşlarının yaptığı jest karşısında Akyüz'ün duygulandığı gözlenirken, kafile hep birlikte İstiklal Marşı'nı söyledi. Zeynep Akyüz için yapılan özel madalya seremonisinin ardından duygularını anlatan Akyüz, ''Takım arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum, şimdi çok mutluyum. Takım halinde ikinci olduk. Aslında qinda kategorisinde Avrupa birincisi olmuştuk ama buna dayanamadılar ve altın madalyamızı vermediler'' diye konuştu.

"BU İSLAM'A YAPILMIŞ BİR HAKARETTİR"
Zeynep'in annesi ve hocası olan Fatma Akyüz ise, "Zeynep geçen yıl kapandı. Biz örtümüzü inancımız gereği takıyoruz. Bize madalya versinler veya vermesinler. Bizim için çok büyük bir önemi yok. Orada Avrupa Şampiyonluğunu kazanmışız veya kazanamamışız. Zeynep zaten kendini Dünya'da ispatlamış çok kaliteli bir sporcu. Bunlar Zeynep'in kalitesinde sporcu yetiştiremedikleri için Zeynep'ten iyi sporcuları olmadığı için Zeynep'in örtüsünü bahane ederek, onu orada alt etmeye çalıştılar. Bu bir bahaneydi, İslam'a yapılan bir hakaretti. Ben onu şahsi olarak taşımıyorum. Ben onu İslam'ın emrettiği ve inancım gereği yapmış olduğum bir eylemdir. Başörtüsünü bahane edip de karşımıza çıkmaları benim çocuğumu engellemeleri bende ilk etapta kızgınlığın yanı sıra daha çok bir mücadele azmi getirdi. Neden? Çünkü benim nazarımda onların getireceği hiçbir altın madalya veya derece kızımın örtüsünün teli etmez. Zerre kadar benim nazarımda değeri yoktur. Madalyalarını da istemiyorum. Bana dediler ki takıma madalya vereceklermiş Zeynep'e kesinlikle istemiyorum dedim. Benim kızımın örtüsü bize yeter. Çok şükür biz örtümüzü inancımız gereği takıyoruz. Kimileri gibi moda olsun diye tarz olsun diye veya birileri desin diye takmıyoruz. Biz o örtümüzü takıyoruz mücadelemizi yapıyoruz. Sonuna kadar da mücadelemizi vermeye devam edeceğiz" dedi.

Çin'de yaşadıklarını kaydeden Fatma Akyüz, "Zaten Çin'de yaşıyoruz. Bu çocuklar Çin'de eğitim alıyorlar. Çinlilerle yarışıyorlar, dünyayla yarışıyorlar dünyanın hiçbir yerinde veya Çin'deki yarışmalarda böyle bir şeyle böyle bir tutumla karşılaşmadık. Bu çocuklar defalarca Çin Şampiyonu oldular. Dünya şampiyonu oldular. Bunların hepsinin seviyeleri çok yüksek. Elif Akyüz, Zeynep Akyüz Necmettin Erbakan Akyüz bunların üçü de Dünya şampiyonu çocuklar. Biz Elif ve Necmettin Erbakan'ı orada Avrupa Şampiyonasına sokmadık. Çünkü Ruslar biliyorduk geçen yıldan bu çocukları müsabakalara girdikleri halde egale etmişlerdi. Bir daha o çocukları orada ezdirmenin veya şevklerini kırmanın bir anlamı yoktu ama Zeynep onların seviye olarak çok çok üstündeydi. Zeynep orada 9,50 puan ortalaması ile yarıştı. Oradaki yarışmanın en yüksek puanıydı" şeklinde konuştu.

"İSRAİL'İN MARŞINDA AYAĞA KALKMAK ZORUNDA DEĞİLİM"
Israrla yazılı belge istemelerine rağmen kendilerine bir belge verilmediğini anlatan Fatma Akyüz, "3-4 gün boyunca yazılı belge istememize rağmen bize belge vermediler. Ama orada yapılmış çekimler var. Kamera kayıtları var. Onlar da bizim İsrail Milli Marşı okunurken ayağa kalkmamamızı çekmişler bizi onla tehdit ettiler basına verip yayınlamak için. Çok ta önemli değil. Ben İsrail'in Marşında ayağa kalkmak zorunda değilim. O konuda çok rahatım" dedi.
Konuyla ilgili olarak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine gideceklerini anlatan Akyüz, Romanya Büyükelçisinin konuyla ilgili olarak Ruslarla görüşme talebinin de geri çevrildiğini anlatarak, konunun Dışişleri Bakanlığına da iletildiğini söyledi.Ayrıca Rus hakemlerin kötü muamelelerine maruz kaldıklarını belirterek, bunların sorumlusu olanlar hakkında suç duyurusunda bulanacaklarını söyledi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA