• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Başörtülü avukat AYM kararından memnun
09 Ağustos 2014 Cumartesi 12:02

Başörtülü avukat AYM kararından memnun

Anayasa Mahkemesinin başörtüsü nedeniyle duruşmaya alınmadığı için haklarının ihlal edildiğine hükmettiği avukat Tuğba Arslan, mağduriyetleri gideren kararın çıkmasına vesile olduğu için çok mutlu olduğunu söyledi.
Anayasa Mahkemesinin (AYM) başörtüsü nedeniyle duruşmaya alınmadığı için haklarının ihlal edildiğine hükmettiği avukat Tuğba Arslan, mağduriyetleri gideren kararın çıkmasına vesile olduğu için çok mutlu olduğunu söyledi.
 
 Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 11. Aile Mahkemesinde bir boşanma davasına avukat olarak katıldığını ancak hakimin kendisini başörtüsü nedeniyle duruşmaya almadığını anımsattı.
 
Bunun üzerine AYM'ye bireysel başvuruda bulunduğunu hatırlatan Arslan, Yüksek Mahkemenin de haklarının ihlal edildiğine karar verdiğini hatırlattı. 
 
Arslan, AYM'nin böyle bir karar alacağını başvuru süresince dahi tahmin etmediğine dikkati çekerek, sonuç nedeniyle çok mutlu olduğunu dile getirdi.
 
"Ayrım ortadan kaldırıldı"
 
Zorlu bir süreç yaşadıklarını ama neticesinin çok iyi olduğunu ifade eden Arslan, şöyle konuştu:
 
"Mağduriyetimizi gideren kararın çıkmasına vesile olduğum ve böyle bir yol açtığım için çok mutluyum. Mağduriyetin giderilmesi, böyle bir kararda ismimin geçmesi ve ileride bu tarz mağduriyetlerde karara atıf yapılacak olması beni çok mutlu etti. Şükürler olsun ki karar çıktı. Karara baktığımızda anayasanın 24. maddesindeki din ve vicdan hürriyetine aykırılığın ortadan kaldırıldığını görüyoruz. Kararla anayasanın eşitlik ilkesine göre, başı açık ve kapalı avukat ayrımı da ortadan kaldırılmıştır."
 
"Adalet yerini buldu"
 
Arslan, artık adaletin yerini bulduğunu dile getirerek, kararın içtihat oluşturacağı için bu tarz mağduriyetlerin bir daha yaşanmayacağını söyledi.
 
Kamuda başörtüsü yasağının kaldırılmasında emeği geçen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve ekibine teşekkür eden Arslan, kararı veren Yüksek Mahkeme raportörleriyle üyelerine de teşekkür etti.
 
"Kararın kapsamlı olması ayrıca sevindirdi"
 
Gerekçeli kararın çok kapsamlı şekilde yazıldığına işaret eden Arslan, "Gerekçeli kararın bu tarz mağduriyetlerin bir daha yaşanmaması için çok kapsamlı yazıldığını gördüm. Bu beni ayrıca mutlu etti" değerlendirmesinde bulundu.
 
"Meslek hayatımdaki en önemli kararlardan biri"
 
Tuğba Arslan'ın avukatı Ali Özkaya da sonucun, Yüksek Mahkemenin bundan önceki kararlarındaki tüm içtihatları başörtüsü açısından değiştirdiğini ifade etti.
 
Kararı çok doğru bulduklarına dikkati çeken Özkaya, şunları kaydetti:
 
"Meslek hayatımda 22. yılımı bitirdim. Meslek hayatımdaki çok önemli kararlardan biridir. Kararda emeği geçen dosyanın raportöründen bütün yüksek mahkeme üyelerine kadar herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Kararın gerekçesi son derece doyurucu, çok ayrıntılı. Çok iyi incelenmiş, güzel bir içtihat oluşturdu. Önümüzdeki yıllarda bir çok hukuk metninde, olayda, kararda, bu içtihata atıf yapılacak. Hukuk hayatımız açısından önemli sonuçları bulunan bir karar olacak."
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA