• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Baskını haber aldı kaçtı
29 Mart 2014 Cumartesi 09:15

Baskını haber aldı kaçtı

Kaynak Holding'e yapılan mali operasyon öncesi Gülen Grubu'nun 'kasası' olduğu idda edilen Mustafa Özcan bir hafta önce Brüksel'e kaçtı. Şimdi, Özcan'a operasyonu kimin haber verdiği araştırılıyor

Paralel yapıya ait Kaynak Holding'e yönelik geçtiğimiz günlerde yapılan mali operasyon öncesi cemaatin 'kasası' olduğu iddia edilen Mustafa Özcan'ın yurt dışına kaçması, 'Özcan'ın muhbiri kim' sorularını akıllara getirdi. Bedrettin Dalan'ın Ergenekon Operasyonu öncesinde İstanbul MİT Bölge Başkanlığı'ndaki bir eleman tarafından uyarılarak kaçmasına benzer bir uyarının Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu'ndan mı (VDK) yoksa İstanbul Mali Şube'den mi Mustafa Özcan'a yapıldığı şüphesi oluştu.

SON ANA KADAR TÜRKİYE'DELER

Bu kapsamda geçen hafta paralel yapının para kaynağı konumunda olan Kaynak Holding'e ve bağlı 23 şirkete yönelik VDK'nca gerçekleştirilen mali operasyonda cemaatin 'kasası' olduğu iddia edilen Mustafa Özcan'ın da takibe alındığı belirlendi.

İKİNCİ ADAM KONUMUNDA

Özcan'ın operasyondan birkaç gün önce duyum alarak yurt dışına kaçması kafalarda soru işareti bıraktı. Özcan'ın Türkiye'de Gülen'den sonra 'ikinci adam' konumunda olduğuna işaret edilirken, 'Gülen'le 'CIA uyarılarını paylaştığı' tapeleri ile gündeme gelmişti. Cemaatin üst düzey yöneticilerinin Başbakan Erdoğan'ın 'inlerine kadar gireceğiz' açıklamasına rağmen Türkiye'de kaldıkları belirlenirken, para kaynaklarına yönelik operasyonlar başlamadan önce Türkiye'yi terk etmeleri 'muhbir kim' sorularına yol açtı.

BÜROKRASİDEKİ YAPILARI SÜRÜYOR

Buna göre bürokrasi içinde kendilerine yakın kişilerin vasıtasıyla mı, cemaate yönelik operasyonların haberini aldıkları düşüncesinin oluştuğuna işaret eden yetkililer, 'Çünkü geçtiğimiz Çarşamba günü cemaat adına kurduğu Kaynak Holding'e baskın yapılmasından hemen önce ortadan kaybolan Mustafa Özcan'ın cemaatin mali yapısını kontrol ettiği biliniyordu' değerlendirmesi yapıyor.

Holdingte aramalı inceleme

Kaynak Holding'e yönelik VDK'nın baskınının içeriden ihbar üzerine savcılığın kararı ile 'aramalı inceleme' yapıldı. 20 saatin üzerindeki aramada şirketlerin bilgisayar ve hesaplarına el konuldu. Aramalı incelemenin rutin vergi incelemesinden farklı olduğuna işaret eden yetkililer, savcılığın rutin inceleme için iznine gerek olmadığını belirtirken, aramalı incelemede savcılık ve mahkeme kararının yer aldığını kaydediyor. Aramalı inceleme ile yapılan el koymada belgeler, mükellefin imzası ile bir tutanakla tespit edilip, torbada mühürleniyor. İnceleme elemanlarınca inceleme öncesinde de mühür tutanakla sökülerek tespit ediliyor.

Ergenekoncuları onlar kaçırmıştı

Türkiye'de yapılan dinlemelerin boyutuna bakıldığında geçmişteki Ergenekon Davası öncesi operasyonlarda yapılan dinlemeleri de gerçekleştirenin paralel yapı olduğu şüphesi var. Bu dinlemelerin casusluk amacıyla yurt dışına servis edilmesi ihtimali de ayrıca gündemde. Bu çerçevede, o tarihlerde Bedrettin Dalan ve Turan Çömez gibi, Ergenekon'un önemli adamlarının da yurt dışına kaçmalarının paralel yapı tarafından sağlandığına işaret edilirken, bugün de doğrudan kendi elemanlarının kaçışını yaptıkları dinlemelerle sağladıkları öne sürülüyor.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA