• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Baskın Oran: Solculuğumdan Utanıyorum
15 Nisan 2013 Pazartesi 10:37

Baskın Oran: Solculuğumdan Utanıyorum

Siyaset bilimci Prof. Baskın Oran: "Maoculardan başka barıştan rahatsız olan kimse kalmadı."

Akil İnsanlar'dan Prof. Baskın Oran, İzmir Urla'da İP'liler tarafından atılan sloganların planlı yapıldığını belirterek, sert tepki gösterdi. Oran, "Eski Maoist, yeni İşçi Partisi söylemini duydukça solcu olduğumdan utanıyorum. Aynı sözleri duymaktan bıktık" dedi.

ERDEM: ''BAYRAKLA SORUNU OLAN KÜRT YOK''

Tarhan Erdem, Baskın Oran, Fehmi Koru, Avni Özgürel, Fuat Keyman, Hasan Karakaya'nın katıldığı Ege heyeti ise çözüm sürecine yönelik İzmir Urla'da halkla sohbet etti. Yanlarına gelen bazı vatandaşların sorularını da yanıtlayan Akil İnsanlar Ege Heyeti Başkanı Tarhan Erdem, Kürt meselesinin ve çözüm sürecinin devlet katında ilk kez kamuoyuna sunulduğunu belirterek, "Çözüm süreci başarıya ulaştığında Nevruz'da Diyarbakır meydanları kıpkırmızı Türk bayrakları ile dolacaktır. Bayrakla sorunu olan Kürt yok" dedi.

BASKIN ORAN: ''SOLCULUĞUMDAN UTANIYORUM''

Yanlarına gelen bazı vatandaşlar ise Akil İnsanlar'a sorular sorarak sürece yönelik eleştirilerde bulundu. Slogan atmak isteyen bir vatandaş ise korumalar tarafından uzaklaştırıldı. Baskın Oran, bu kişilerin tek derdinin olayı provoke edip gitmek olduğunu vurgulayarak, "Bu eski Maoist, yeni İşçi Partisi söylemini duymaktan bıktık. Bu söylemi duydukça solcu olmaktan utanıyorum" dedi.

''ULUS DEVLET YANLIŞTI''

Oran, "Devlet 12 Eylül'den önce de Kürtler üzerine terör uygulamıştır. Cumhuriyet yanlış kuruldu. Cumhuriyet 1924 Anayasası'ndan itibaren ulus devlet ilan etti. Kürtleri biz böyle isyan ettirdik. Şimdi biz Cumhuriyeti demokratik olarak yeniden kuruyoruz. Başımıza bela olan ulus devletten kurtuluyoruz" dedi. Heyet Üyesi Fuat Keyman ise "Son üç aydır şehit verilmemesi önemli değil mi?" dedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA