• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Başkentte fırtına koptu!
03 Aralık 2012 Pazartesi 22:03

Başkentte fırtına koptu!

Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasının kapanış maçında Trabzonspor, Gençlerbirliği ile deplasmanda karşılaştı ve mücadeleden 4-0 galip ayrılarak bu sezon ligdeki en farklı galibiyetini aldı.

Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasının son maçında Gençlerbirliği ile Trabzonspor karşı karşıya geldi.

Ankara 19 Mayıs Stadyumu'nda oynanan mücadeleden galip ayrılan taraf 4-0 gibi farklı bir skorla Trabzonspor oldu.

Trabzonspor'un gollerini 4. dakikada Emerson, 43. dakikada Halil Altıntop, 57. dakikada Olcan Adın ve 76. dakikada Soner Aydoğdu attı.

Bu sonucun ardından Trabzonspor ligdeki puanını 22'ye yükseltirken, Gençlerbirliği 18 puanda kaldı.

TRİBÜNLER DOLMADI

Gençlerbirliği ile Trabzonspor arasında 19 Mayıs Stadı'nda yapılan maçta tribünler dolmadı. Evsahibi takım taraftarları, sadece maraton tribününde karşılaşmayı seyretti, kale arkası tribünleri ise boş kaldı. Trabzonspor taraftarları ise saatli kale arkası tribünün yarısını doldurarak, takımlarına destek verdi.

GÜNEŞ'TEN ZORUNLU DEĞİŞİKLİKLER

Trabzonspor'da forvet hattındaki sakatlıklar dikkati çekti. Bordo-mavililerde, sakatlıkları bulunan Marek Cech, Barış Özbek, Marc Janko, Marek Sapara, Souleman Bamba, Volkan Şen, Robert Vittek ve Ferhat Öztorun Ankara deplasmanına getirilmedi. Takımdaki bu eksikler nedeniyle, Şenol Güneş forvette Henriaue'ye görev veridi. Trabzonspor'da ayrıca bir süredir problemleri nedeniyle forma giymeyen Didier Zokora da ilk 11'de sahaya çıktı.

Gençlerbirliği'nde Serkan, Ekigho, Azofeifa ve Curri sakatlıkları nedeniyle Trabzonspor karşısında forma giyemedi. Fuat Çapa, hafta içindeki kupa maçında hat-trick yapan genç forvet Artun Akçalın'a ise ilk 11'de görev verdi.

MAÇ ÇOK HIZLI BAŞLADI, EMERSON GOLÜ ATTI!

Ankara'da maç çok hızlı başladı ve ilk dakikada Gençlerbirliği genç oyuncusu Artun ile gole çok yaklaştı fakat, onun ceza sahasındaki vuruşu dengesiz oldu ve top auta çıktı. Bu pozisyonun ardından Trabzonspor 4. dakikada Emerson ile golü buldu. Kazanılan korner atışında Adrian ortaladı ve Giray'ın vurduğu topu Emerson kafasıyla tamamlayarak ağlara gönderdi. Bu golle Trabzonspor 1-0 öne geçti ve bir anlamda maça golle başlamış oldu.

MAÇTA TEMPO GİTTİKÇE ARTTI

Erken gelen gol, maçın da temposunun yükselmesine neden oldu. Geriye düşen Gençlerbirliği, beraberliği yakalamak adına hem tempoyu artırdı hem de hücuma daha çok adamla çıkmaya başladı. Trabzonspor ise önde olmasına rağmen geriye çekilmedi ve ikinci golü bulmak için ataklarına devam etti. Her iki takım da etkili ataklar geliştirdi ve gol için fırsatlar yakalamayı da başardı fakat maçta 15 dakika geride kalırken bu pozisyonlarda sonuç çıkmadı.

PETROVIC TAKIMINI 10 KİŞİ BIRAKTI!

Gençlerbirliği yavaş yavaş temposunu yakalamaya başlarken, Radoslav Petrovic 17. dakikada gördüğü kırmızı kart ile takımını 10 kişi bıraktı. Gençlerbirliği rakip yarı sahadan serbest vuruş kazandıktan sonra ceza alanı önünde Mustafa Yumlu, Petrovic'i marke etmeye çalışırken, Petrovic ona eliyle yaptığı hareket sonrasında kırmızı kart gördü.

Gençlerbirliği'nin 10 kişi kalmasının ardından Trabzonspor da biraz daha rakibini karşılamayı düşünerek oynamaya başladı. Dakikalar ilerledikçe tempo da düştü ve maçtaki pozisyon sayısı azalmaya başladı. Özellikle faullerle sık sık duran oyunda, top kayıpları da artmaya başladı. Trabzonspor önde olmanın rahatlığıyla oyunu biraz daha kontrolü altına aldı ve daha çok oyunu tutmaya yönelik bir anlayış içerisine girdi.

HALİL'DEN RAHATLATAN GOL!

Maçta temponun düştüğü ve ilk yarının da sonlarına gelindiği sıralarda Trabzonspor ikinci golü bulmayı başardı. Maçın 43. dakikasında Halil Altıntop sol taraftan Adrian ile ver-kaça girdi ve gelen topu tek vuruşla ağlara gönderek durumu 2-0 yaptı ve Trabzonspor'u ilk yarı bitmeden rahatlattı. Bu gol ilk yarının da skorunu belirledi ve Trabzonspor devreye 2-0 önde girdi.

İKİNCİ YARIDA DEĞİŞİKLİK HAMLELERİ

İkinci yarının başında iki takımdan da değişiklik hamlesi geldi. 10 kişi kalan Gençlerbirliği'nde genç oyuncu Artun oyundan alınırken, Ermin Zec oyuna dahil oldu. Trabzonspor'da ise rakibinin eksik kalmasını hızlı hücumlarla değerlendirebileceğini düşünen Şenol Güneş, Colman'ı kenara çekti ve Alanzinho'yu oyuna sürdü. Bu değişikliklerin etkisi ise daha çok Trabzonspor'da farklılı yarattı. Özellikle ikinci yarının ilk bölümünde Trabzonspor topa daha çok sahip oldu ve çok iyi pas yapar bir hale geldi.

OLCAN FRİKİKTEN YAZDI!

Etkili hücumlarını sürdüren Trabzonspor, 57. dakikada ceza sahası çizgisine çok yakın ve kaleyi karşıdan gören yerden serbest vuruş kazandı. Topun başına Olcan Adın geçti ve mükemmel bir vuruşla frikikten golü atıp durumu 3-0 yaptı. Bu golle birlikte hem Trabzonspor maçı koparttı hem de Gençlerbirliği'nin ümitleri tamamen söndü.

YASİN GOLÜ SIFIRDAN ATTI!

Maçta durumun 3-0 olmasından sonra tempo biraz düştü. Top yine daha çok Trabzonsporlu oyuncularda kaldı fakat iki takım da mücadeleyi daha çok orta alanda geçirdi. Maçta dakikalar ilerledikçe Gençlerbirliği oyundan kopmaya başladı ve Trabzonspor bu anlardan birisinde golü bularak farkı 4'e çıkardı. 76. dakikada ceza sahasının solunda, son çizgide topla buluşan Yasin, çok güzel bir vuruşla topu ağlara gönderdi. Yasin'in eski takımına attığı golle durum 4-0 oldu.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Trabzonspor maçtan 4-0 galip ayrıldı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA