• Konya5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Başkanların bayram mesajları
05 Kasım 2011 Cumartesi 11:00

Başkanların bayram mesajları

Karatay belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Kurban bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Kurban bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli; “Hemşerilerimizin kurban bayramlarını tebrik ediyor ve nice bayramlara birlikte erişmeyi temenni ediyorum” dedi.
 
         Kurban Bayramı süresince Karatay Belediyesi'ne bağlı tüm ekiplerin görevleri başında olacaklarını dile getiren Başkan Hançerli, hemşerilerimizin dini vecibelerini daha rahat ortamlarda yapmalarına imkan sağlamak için ilçenin 18 değişik bölgesinde kurban kesim yerleri oluşturduklarını ve kurban kesim yerlerinde temizlik ve hijyen çalışmalarının yoğun bir şekilde yürütüldüğünü de vurguladı.
 
Bayramların; fakiri, yoksulu sorduğumuz, dostlarımızla huzur bulduğumuz, tarifi zor mutluluklar yaşadığımız müstesna günler olduğunu dile getiren Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, “Kurban Bayramı'na terör belası ve deprem faciasının gölgesinde çok sıkıntılı günler yaşayarak giriyoruz, onların acısı hala içimizde. Ümit ediyorum mübarek Kurban Bayramı hayırlara vesile olacak, tüm İslam dünyasının güzelliklerine vesile olacak, aynı zamanda ülkemizdeki birlik ve beraberliğe, kardeşliğe Türk milletinin yaptığı dualarla katkı sağlayacaktır. Dolayısıyla, halkımızın Kurban Bayramı’nı yardımlaşma geleneğimizi en güzel şekilde yeniden yaşayarak, birlik ve beraberlik anlayışı içinde huzurla geçirmelerini diliyorum” dedi.
 
Yardımlaşmanın önemine de değinen Başkan Hançerli; "Yardımlaşma, dayanışma ve şefkat duygularının zirveye ulaştığı dini bayramlarımız insanlar arasında karşılıklı sevgi ve saygı bağlarını pekiştiren, dargınlıkları unutturup barıştıran, kardeşçe kucaklaştıran, milli birlik ve beraberliği, bir arada yaşama arzusunu kuvvetlendiren, milli ve dini duyguların, örf ve adetlerin uygulandığı, sergilendiği, toplumda millet olma bilincinin şekillendiği, güçlendiği, müstesna günlerdir." dedi.
 
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in Kurban Bayramı mesajı şöyle:

“Ne mutlu ki, İslam âlemi olarak mübarek bir Kurban Bayramı’nı daha idrak etmekteyiz. Öncelikle, bu önemli ve anlamlı günlerin Konyamız, ülkemiz, bütün İslam âlemi ve insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyor; daha nice güzel bayramlara sağlık, afiyet ve huzur içinde ulaşmayı Yüce Yaratıcı’dan temenni ediyorum.Bilindiği gibi, insanı insan yapan değerlerin ve erdemlerin yoğun olarak yaşandığı günler olan bayramlar, toplumsal hayatımız açısından çok büyük bir öneme ve değere sahiptir. Geçmişleri kardeşlik, inançları birlik, beklentileri dirlikle payidar ülkemizin geleceği de aydınlıktır.

Ülke genelinden bölgeye yağan yardımların niceliği, toplum vicdanımızın niteliğini gösterir mahiyettedir. Bu bütünleşmiş, tek vücut olmuş görüntü, mağdur vatandaşlarımızın bir parça da olsa deprem yaralarını sarmasında, onlara manevi bir direnç ve hayat sevinci aşılamasında etkili olmuştur.Yakınlaşma, yakınlık kurmak anlamına gelen Kurban bayramı, böylesi talihsiz zamanlar yaşadığımız bir döneme isabet etmesi bakımından oldukça manidardır. İçinde bulunduğumuz bayram deprem mağduru, yardıma muhtaç, kimsesiz insanların koruyup kollanması; akrabalarımız ve komşularımızla teşriki mesaimizin güçlendirilmesi noktasında kendimizi daha fazla sorumlu hissedeceğimiz bir bayram olmalıdır. Onlarla kurbanlarımız vesilesiyle yakınlaşma, yakınlık kurma yoluna gitmeliyiz. Allah yolunda kesilen kurbanlarımızın yine onun makamında kabulü için, ikramlarımızı artırmalıyız. Son olarak, bu kutlu günlerin şerefine Cenabı Hakk’tan daha büyük tabiî ve beşerî felaketlerden, doğal facialardan ve toplumsal barışımıza kastedenlerin menfur eylemlerinden bizleri her daim korumasını; birlik, kardeşlik ve huzurumuzun ilelebet devamını niyaz ediyorum.Daha müreffeh, daha güzel yarınlarda buluşabilmek ve bayramlaşabilmek umuduyla, tüm Konyalı hemşehrilerimi yeniden kutluyor muhabbetle kucaklıyorum.”
 
REKTÖR OKUDAN
Selçuk Üniversitesi Rektörü Süleyman Okudan, sabır, metanet ve sağduyu ile her türlü zorluğun ve sıkıntının üstesinden gelmeyi yıllar boyu başarmış aziz Milletin, bir bayrama daha kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti.
 
Millet olma bilincinin tüm dünyaya gösterildiği, dayanışmanın bu ülkenin insanlarını bir kez daha kenetlediği zor ama anlamlı günler yaşandığını ifade eden Okudan şunları kaydetti:
"Şu hiçbir zaman unutulmamalı ki; aslolan aynı toprak üzerinde yaşayan insanların her türlü kederi ve sevinci birlikte göğüsleyebilmesidir. Farklı görüşlere sahip olunsa bile aynı kültürle yoğrulmuş, aynı değerlere sahip insanlar birbirlerinin görüşlerine saygı duyarak huzur içinde yaşayabilir.  Zira bayramlar gibi toplumsal huzur atmosferinde yaşanacak kardeşlik ve birliktelik duyguları bizi daha da güzel günlere götürecek en kuvvetli kaynağımızdır.
Bu düşüncelerle Kurban Bayramının afetlerden, kazalardan ve her türlü kederden uzak yaşanmasını, ülkemizdeki birlik ve bereketi artırmasını diler,  tüm akademisyen arkadaşlarım ve öğrencilerim başta olmak üzere ulusumuzun kurban bayramını en içten dileklerimle kutlarım."
 
Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, Kurban Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımlayarak bütün İslam aleminin bayramını kutladı.
 
 Başkan Kalaycı, halkın bayram tatilini huzur içinde geçirebilmesi için gerekli tüm tedbirleri aldıklarını açıkladı.
Başkan Kalaycı’nın Kurban Bayramı’yla ilgili mesajı şöyle:
 
“Yardımlaşma, dayanışma ve şefkat duygularının zirveye ulaştığı dini bayramlarımızdan biri olan mübarek Kurban Bayramı’na ulaşmanın heyecanı ve mutluluğu içindeyiz. Öncelikle bu önemli ve anlamlı günlerin Konyamız, ülkemiz, İslam alemi ve insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyor; daha nice güzel bayramlara sağlık, mutluluk ve huzur içinde ulaşmayı Yüce Allah’tan temenni ediyorum. Bayramlar; insanlar arasında karşılıklı sevgi ve saygı bağlarını pekiştiren, dargınlıkları unutturup barıştıran, kardeşçe kucaklaştıran, birlik ve beraberliği, bir arada yaşama arzusunu kuvvetlendiren, milli ve dini duyguların, örf ve adetlerin uygulandığı, sergilendiği, toplumda millet olma bilincinin şekillendiği, güçlendiği müstesna günlerdir. İnsanı insan yapan değerlerin ve erdemlerin yoğun olarak yaşandığı günler olan bayramlar, toplumsal hayatımız açısından çok büyük bir öneme ve değere sahiptir. Çünkü bu güzel günleri; kırgınlıkların, dargınlıkların unutulduğu, karşılıklı sevgi ve saygının pekiştiği, hoşgörünün hakim olduğu bir mana iklimini yaşamak ve kalıcı kılmak için bir vesile olarak görmek gerekmektedir. Bu vesileyle tüm hemşehrilerimizin ve İslam aleminin bayramını en kalbi duygularla kutluyorum.”
        Başkan Kalaycı;"Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesindeki ekipler, Arefe günü ve bayram tatili süresince 3 vardiya halinde çalışmalarını sürdürecek ve herhangi bir aksaklığa mahal verilmeyecek. Vatandaşlar, temizlikle ilgili istek ve taleplerini 331 00 08 numaralı telefona iletebilecekler.
            Halkımızın bayram tatilini huzurlu bir şekilde geçirmesi ve alışverişlerini rahat bir şekilde yapabilmesi için Zabıta ekipleri de tatil süresince 08.00 – 23.00 saatleri arasında görevini sürdürecek.  Kurban Bayramı süresince, kasaplar haricinde, mahalle aralarında, bakkallarda, sağlıksız ortamlarda et çekimine müsaade edilmeyecek. Vatandaşlar, zabıtayı ilgilendiren şikayetlerini 353 39 26 numaralı telefona iletebilirler" dedi.
 
Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, bir bayrama daha kavuşmanın huzurunu yaşadıklarını belirterek, tüm İslam aleminin Kurban Bayramı’nı kutladı.
 
Kurban Bayramı’nın aziz milletimizin bir arada yaşama şuurunu güçlendireceğini bildiren Büyükhelvacıgil’in mesajı şu şekilde:
 
“Bayramlar, birlik, beraberlik, sevgi, saygı ve kardeşlik duygularının pekiştiği, dargınlıkların unutulduğu, küs olanların barıştığı ve kardeşçe kucaklaştıkları, milli ve manevi duyguların, örf ve adetlerin yaşandığı günlerdir.
Aziz milletimiz, her zaman olduğu gibi bu Kurban Bayramı’nda da tüm dünyaya örnek bir şekilde, dünyanın her yerindeki ihtiyaç sahibi insanlara Kurbanlarını ulaştırmıştır. Her türlü felakette, acıda örnek davranışlar sergileyen insanlarımız, aynı özveriyi bayramlarda da göstererek büyük bir birlik ve beraberlik örneği sergilemiştir.
Van’da yaşanan üzücü deprem ve hain terör olaylarından dolayı bayrama elbette ki buruk giriyoruz. Aziz şehitlerimizin ve Van’da yaşamını yitiren vatandaşlarımızın acısını yüreğimizde hissediyoruz. İnanıyorum ki; mübarek Kurban Bayramı, aziz milletimizin bir arada yaşama şuurunu daha da güçlenecektir.
Bu duygu ve düşüncelerle daha güçlü, her türlü beladan ve şer odaklarından uzak bir Türkiye dilerken, tüm İslam aleminin Kurban Bayramını bir kez daha kutluyorum.”

Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, Kurban Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
    
Taşcı, bayramların, sevgi, barış, kardeşlik ve dayanışma duygularının yoğunlaştığı, birlik ve beraberliklerin daha da pekiştiği çok özel günler olduğunu söyledi.
     İlçe halkının ve İslam aleminin bayramını kutlayan Taşcı, şunları kaydetti:
     ''İnsanların kırgınlık ve dargınlıklarından arınarak, sevgi, saygı ve hoşgörü duygularının çok daha fazla yoğunlaştığı bayramlarımızın yaşatılması ve canlı tutulması çok önemlidir. Bayramların anlamını, güzelliğini ve değerini, sayılı bayram günleriyle sınırlı tutmayarak, yaşamımızın her evresinde ve tüm ilişkilerimizde anımsamalı bunu bir yaşam biçimi haline getirmeliyiz. Bayram günlerinde yoğunlaşan barış, hoşgörü ve kardeşlik ortamını bütün bir yıla yayabilmemiz halinde, toplumsal ve bireysel sorunlarımızın çok daha kolay çözüleceği inancındayım. Birlik ve beraberliğe, yardımlaşma ve dayanışmaya her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde, yüzyıllardır bizleri birbirimize bağlayan manevi unsurlardan biri olan Kurban Bayramı'nın, hemşehrilerimize ve tüm İslam alemine sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini diliyor, saygılarımı sunuyorum.''

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA