• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Başkanlardan kandil mesajları
15 Temmuz 2011 Cuma 14:03

Başkanlardan kandil mesajları

Beraat kandili dolayısıyla Konya Belediye Başkanları kandil mesajları verdi.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek:
“Mübarek Ramazan ayının müjdecisi olan Berat Kandili’ne kavuşmanın huzur ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.
Bağışlanma, af ve şefkat gecesi olan Berat Kandili’nde başta ailemiz ve çevremiz olmak üzere tüm insanlığa karşı olan sorumluluklarımızı hatırlayalım; sıkıntıda olan, zorluk çeken, dua bekleyen kardeşlerimiz için Allah’a el açalım.
Yeryüzündeki tüm insanların, huzur, mutluluk, barış ve refah içinde yaşaması için hepimizin gayret göstermesi gerekiyor. Savaş ve yokluk nedeniyle acı çeken tüm insanların kurtuluşu için bu mübarek günün vesile olmasını dileyelim.
Bu düşüncelerle, şehrimiz, ülkemiz ve tüm İslam Alemi’nin Berat Kandili’ni tebrik eder; kandilin insanlık için hayırlara, mazlum milletler için kurtuluşa vesile olmasını dilerim.”
Karatay Belediye Başkanı  Mehmet Hançerli:
 
‘İslam âlemi olarak Müslümanların kutsal günleri arasında yer alan, af ve bağışlama gecesi olarak da bilinen mübarek bir geceyi idrak etmenin sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz. Mukaddes geceler zincirinin halkalarından biri olan Berat Kandili’ne bir kere daha kavuşmuş bulunuyoruz. Böyle mübarek gecelerin manevi havası içerisinde birbirimize sevgi ve hoşgörü ile yaklaşmalı, dargınlık ve kırgınlıklara son verip nefretin yerine sevgiyi kucaklayarak kırık kalpleri onarmalıyız. Bu duygu ve düşünceler ile tüm Konya’lı hemşehrilerimiz ve İslam aleminin mübarek Berat kandilini tebrik eder, ülkemiz ve tüm insanlığa mutluluk ve huzur getirmesini  dilerim’
Meram Belediye Başkanı  Serdar Kalaycı:
"Ramazan ayının habercisi, Yüce Allah’ın engin af, mağfiret ve rahmetiyle dolu mübarek Berat Kandili’ni bir kez daha idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Rabbimizin rahmetinin ve nimetinin geniş bir şekilde tecelli ettiği, dert, bela ve musibetlerden kurtuluşu ifade eden berat, bu engin manaların gerçekleştiği müstesna bir gecenin adıdır. Bu gece kendimizi yenilemek, geçmişimizi sorgulamak ve geleceğimizi planlamak açısından çok önemli bir zaman dilimidir. Bu vesile ile bütün Müslümanların ve hemşehrilerimizin kandillerini tebrik ediyor, nice kandillere sağlık ve mutluluk içinde ulaşmalarını diliyorum.”
Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay:
 
“Berat; insanların yaptıklarının karşılığını bulduğu mukaddes gecelerden biridir. Pişmanlıkların aff ile, iyiliklerin kurtuluşla sonuçlanması, Berat gecesinde insana tanınan bir fırsattır.” Diyen Başkan Uğur İbrahim Altay;  “Ramazana çok az bir süre kala yaşadığımız Berat gecesi, yapılan iyiliklerin, yardımlaşma dayanışma ve güzel hareketlerin karşılığını bulmasıdır. Üç ayların girmesiyle başlayan arınma ve kurtuluşa yönelme çabası, bu gecede manevi duyguların zirveye erişmesi ile anlamlı hale gelir. İnançları, değerleri, kültürü ile barışık olan toplumumuz, mukaddes gün ve gecelerin verdiği huzur ve mutlulukla, birlik ve beraberliğini, kardeşliğini daha da pekiştirmektedir.”

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA