• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Başkanlar Gazeteciler Gününü kutlandı
10 Ocak 2012 Salı 15:01

Başkanlar Gazeteciler Günü'nü kutlandı

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay Gazeteciler Günü'nü kutladı.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Bayramı dolayısıyla, bir mesaj yayınlayarak gazetecilerin bayramını kutladı. Bireyin haber alma hakkını sağlayan ve toplumdan gelen istekleri yansıtarak kamuoyu oluşturulmasına aracılık yapan  basının, düşünce ve ifade özgürlüğünün de en etkili araçlarından biri olduğunu ifade eden Hançerli, mesajını şöyle sürdürdü:

“Basının geçmişte olduğu gibi günümüzde de toplumsal yaşantımızda çok önemli bir yeri vardır. Öncelikle günümüzde teknolojik gelişmeler sonucu ulaşmış olduğumuz bilgi çağında basının önemi daha da artmıştır. Toplumların gelişiminde, basının her konuda, bilgilendirme, aydınlatma, yönlendirme ve kamuoyu oluşturma gibi önemli  görevi yerine getirmesi büyük önem taşımaktadır. Doğru, ilkeli ve objektif görev anlayışıyla, kamuoyunu ülke ve dünya gerçekleriyle buluşturan basın, farklı görüşlerin seslendirilmesine de olanak sağlayarak, toplumu düşünmeye, araştırmaya ve doğru sonuçlara ulaşmaya yönlendirmektedir. Konya basını da bu sorumlukların bilinciyle kamuoyunun aydınlatılması konusunda üzerine düşen görevi  başarıyla yerine getirmektedir. Kamuoyunu aydınlatmak için her ortamda, her koşulda, sorumluluk duygusu içinde, toplumun haber alma özgürlüğü adına görevlerini yerine getiren basın  çalışanlarımızı takdir etmek gerekir. Bu duygu ve düşüncelerle bütün basın çalışanlarımızın ilkeli ve tarafsız bir anlayışla devam edeceğine inandığım çalışmalarında başarılar diler, tüm basın mensuplarının "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Bayramı"nı kutlarım”.

Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yayımladığı mesajında, “Zor şartlar altında büyük bir özveriyle çalışarak kamuoyunu bilgilendiren bütün gazeteci arkadaşlarımın gününü kutluyorum” dedi.
           
Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı’nın mesajı şöyle:
 “Gazetecilerin haklarını düzenleyen 212 sayılı Yasa’nın yürürlüğe girdiği 1961 yılından beri kutlanan Çalışan Gazeteciler Günü’nün 51. yıl dönümünün hayırlı olmasını temenni ediyorum. Katılımcı ve çağdaş demokrasinin vazgeçilmez unsurlarının biri de şüphesiz basındır. Halkın doğru ve zamanında bilgi almasını sağlayarak kamu yararı adına çok önemli bir görevi yerine getiren basın, şehrimizin her türlü sorunlarının çözümüne ve gelişmesine de önemli destek vermektedir. Gazetecilik gerçekten çok kutsal bir meslektir. Anadolu basını çok zor şartlar altında faaliyetlerini sürdürmektedir. Kamuoyunu bilgilendirme rolünü üstlenen gazetelerin objektif ve ilkeli bir şekilde yayıncılık anlayışlarını sürdürmelerini temenni eder, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlarım.”

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Tüm gazetecilerin gününü en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.
 Basın Ahlak Yasası ve Basın Etik Kurallarına uyan, kamuoyunun doğru haberalma hakkına saygı duyan basın mensuplarının , zor şartlar altında her zaman ve her koşulda özveriyle görev yaptıklarına vurgu yapan Başkan Altay, Konya da, basının köklü bir geçmişe sahip olduğunu belirtti.
Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, çok sayıda yazılı ve görsel yayın organlarıyla Konya'nın bir bütünlük içerisinde demokrasinin en güzel örneklerini sergileyen bir kent olduğunu söyledi. Altay, yayın hayatına devam eden internet haber sitelerinin, televizyon kanallarının, günlük ve haftalık yayımlanan gazetelerin, aylık dönemde okurlarına ulaşan dergilerin ve yerel radyoların bu kente çok şey kattığını söyledi.

Televizyon, radyo, gazete, dergi ve internet medyasının bugün yaşamın bir parçası hale geldiğini söyleyen Başkan Altay, bu kitle iletişim araçlarında görev yapan değerli medya mensuplarının da mesai kavramı olmaksızın haftanın 7 günü, 24 saat görev yaptıklarını ve insanların yaşadıkları ortamdan ve dünyadan onlar sayesinde haberdar olduklarını kaydetti.
“Çekilen sıkıntılara göğüs germesini bilen yerel basınımızın, zor şartlara rağmen görevini en iyi şekilde yerine getirdiği için onları içtenlikle tebrik ediyorum” diyen Başkan Altay, “Basının, kamuoyunun sesi olma görevini başarıyla yerine getirebilmesi için meslek etiğini her şeyin üzerinde tutması, doğru, ilkeli ve objektif habercilik anlayışından ayrılmaması büyük önem taşımaktadır. Bu duygularla çalışmalarına devam eden tüm medya çalışanlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Bayramını kutluyor ve meslek hayatlarında kendilerine başarılar diliyorum” dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Akış, yayımladığı kutlama mesajında, Konya basınının Türkiye'de önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.
 
İletişimin en etkili kanallarından biri olan gazeteciliğin en dinamik ve bir o kadar da zor mesleklerinden bir tanesi olduğunu bildiren Akış'ın mesajı şöyle:
 
''Bizlere doğru haber ve bilgi akışını sağlayan, halkın sesi olma görevini üstlenen, bağımsız ve özgür basının, koşulları her ne kadar zor olursa olsun görevlerini hakkıyla yapmaya çalıştıklarını yakinen biliyoruz. Halkımızın gerçekleri öğrenmesi ve bilgi edinmesinin aracı olan basınımızın özgürlüğünün korunması, çalışanlarının daha iyi koşullara kavuşturulması temennisi ile gazete, radyo, dergi, internet ve televizyonlarımız başta olmak üzere medyamızın her türlü kolunda çalışan tüm basın çalışanlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.'' 

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
    
Rektör Gökbel, mesajında, ''Geçmiş ve gelecek değerlendirmesinin doğru olarak yapılmasında basının ve özelde gazetecilerimizin katkısı hiç şüphe yok ki, yadsınamayacak kadar önemlidir. Habere ve bilgiye ulaşma kanallarının son derece arttığı ve 'iletişim çağı' olarak da değerlendirebileceğimiz günümüzde 'basın meslek ilkelerine sahip bir medya' son derece önem arz etmektedir. Bilgi kirliliğinin önlenmesi, idarenin işlem ve tutumlarının kamuoyuna doğru aktarılması, kamunun talep ve eleştirilerinin doğru bir şekilde yansıtılması ancak bu nitelikte bir medyanın varlığı ile mümkündür'' ifadelerini kullandı.
    
Özgür ve tarafsız basın kuruluşları ile gazetecilerin varlığının aynı zamanda bir ülkenin demokratikleşme sürecinin ne denli başarıya ulaştığını da gösterdiğine dikkati çeken Rektör Gökbel, mesajında şunları kaydetti:
 ''Bu anlamda Cumhuriyetimizin kurulduğu günden bu yana kat ettiği demokratik ve sosyal gelişimde, etkin bir denetim mekanizması olarak basınımızın doğru, tarafsız, kaliteli, hızlı ve ilkeli habercilik anlayışının da katkısı büyüktür. Konya'da görev yapan değerli basın mensupları başta olmak üzere, yüklendiği sorumluluk bilinci ile zor koşullar altında, üstün gayretlerle mesleğini icra eden tüm gazetecilerimizin '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar, bu önemli günün gazetecilerimizin ekonomik ve sosyal haklarının iyileştirilmesine bir vesile olmasını dilerim.''
 
Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle ilçede görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileriyle kahvaltıda bir araya geldi.
    
Basın mensuplarıyla böyle bir günde bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Oğul, gazeteciliğin zor bir meslek olduğunu belirtti.
    
Gazetecilerin, sıcak-soğuk, gece-gündüz demeden, zor şartlar altında ilçenin haberlerini yerel ve ulusal bazda duyurmak için görev yaptıklarını anlatan Oğul, ''Sizler, Akşehir'in sorunlarını da aktarıyorsunuz ve bu sorunları aktardığınızda bizler çare üretmede ve sorunları çözmede daha güçlü oluyoruz'' dedi.
 Akşehir basınının Akşehir kamuoyunu aydınlatmada büyük özveriyle görev yaptığını vurgulayan Oğul, konuşmasının sonunda tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.
Konuşmaların ardından Başkan Oğul ve basın mensupları, Akşehir'de yapılacak yeni projeler, yatırımlar ve Akşehir'in sorunları hakkında karşılıklı istişarede bulundular.

 AK Parti Konya Milletvekili İlhan Yerlikaya, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.
    
Yerlikaya, mesajında, ulusal ve yerel gazetecilerin özlük haklarının iyileştirilmesinin simgesi olan 10 Ocak'ın her yıl gazeteciler günü olarak kutlandığını anımsattı.
    
Gazetecilerin oldukça güç çalışma koşullarında faaliyetlerini sürdürdüğünü ifade eden Yerlikaya, şunları kaydetti:
     ''Gazeteciler, zor koşullarda bile görevini büyük bir bilinç ve sorumlulukla yerine getirmeye çalışıyor. Gazeteciler, kamuoyunu aydınlatmak için gece gündüz, yağmur çamur, soğuk sıcak demeden haber peşinde koşarak bu zor şartlarda, sorumluluk duygusu ile birlikte, toplumu bir taraftan gelişen olaylar karşısında bilgilendirirken, bir taraftan da halkımızın talep ve beklentilerini yansıtarak önemli bir kamu görevini yerine getirmektedir. Yerel basınımız ise Konya'da olan gelişmeler konusunda halkımızı bilgilendirmekte, vatandaşlarımızla devlet arasında köprü olarak, ilimizin kültürel, sosyal, turizm ve ekonomik gelişiminde etkin bir rol üstlenmektedirler. Doğru haber verme, tarafsızlık, özel hayata saygı, basın mensupları için yol gösterici değerlerdir.''
     Yerlikaya, basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlayarak, sağlık, mutluluk ve başarılar diledi.


AA

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA