• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Başkanın makam aracına haciz
29 Haziran 2009 Pazartesi 11:47

Başkanın makam aracına haciz

Konya'nın Beyşehir ilçesine bağlı Huğlu Belde Belediye Başkanlığı'nın yeni ve eski makam araçlarına haciz konuldu.
Konya'nın Beyşehir ilçesine bağlı Huğlu Belde Belediye Başkanlığı'nın yeni ve eski makam araçlarına 2006 yılından bu yana ödenmeyen emekli personelin ikramiyeleri nedeniyle Beyşehir İcra Müdürlüğü kanalıyla haciz koyuldu.
 
Huğlu Belediye Başkanı Fehmi Tekin, bugüne kadar 1 milyon 250 bin liraya ulaşan birikmiş geçmiş dönem borçları nedeniyle kurumun sıkıntılı ve zor günler yaşadığını, buna rağmen bu sıkıntıların el ele verilmesi halinde aşılabileceğini söyledi. Göreve geldikten sonra karşılarında pırıl pırıl bir belediye bulamadıklarını ve ağır bir borç yükü ile karşı karşıya olunduğunu gördüklerini anlatan Tekin, belediyenin mali durumunu rakamlar vererek açıkladı. Başkan Tekin, SSK'ya 662 bin, Vergi Dairesi'ne 216 bin, İller Bankası'na 20 bin, Medaş'a 178 bin, emekli olup ikramiyesi ödenmesi gereken personele ise yaklaşık 47 bin liralık borçlarının bulunduğunu söyledi. Emekli ikramiyesinin zamanında ödenmemesi nedeniyle iki personelle belediyenin mahkemelik olduğunu ve yargı kararına göre 2006 yılından bu yana devam eden süreç nedeniyle bu borçların gecikme faizleriyle birlikte yaklaşık 100 bin liraya ulaştığını vurgulayan Tekin, "2006 yılında emekli olan iki personelimize ikramiye ödemesi yapılmadığından dolayı açılan dava devam etmekle birlikte, Belediye Başkanlığımızın iki makam aracına Beyşehir İcra Müdürlüğü kanalıyla haciz işlemi uygulanmıştır. O yüzden iki makam aracımız da önceki dönemde ödenmeyen borçlar nedeniyle icralık durumuna düşmüştür" dedi.
 
Belediyenin emanet, teminatlar ve diğer kategorilerde ise borçlarının yaklaşık 45 bin lira olduğunu belirten Belediye Başkanı Fehmi Tekin, "Belediyemizin toplam borç miktarı yaptığımız hesaplamalara göre 1 milyon 250 bin liraya ulaşmış bulunmaktadır. Seçim döneminde kasamızda 300 bin liralık bir nakip paranın varlığından söz ediliyordu. Ancak, göreve geldikten sonra bunun doğru olmadığını gördük. Kasamızda sadece 3 bin 842 liralık bir para vardı. Belediyemizin önceki dönemden kaynaklanan bu mali durumunu tüm belde halkımın bilmesini istiyorum" şeklinde konuştu. Belediyenin iki makam aracına haciz işlemi sonucu el konulduğunu, ancak bu iki aracın yeniden kurum bünyesine kazandırılması için gayret gösterdiklerini dile getiren Tekin, emekli olan personelin ikramiyesinin mutlaka kendilerine ödeneceğini, ancak kendilerinden bu borcun belediye imkanları doğrultusunda taksitlendirilerek ödenmesini önerdiklerini, buna rağmen anlaşma yolu bulamadıklarını söyledi. Mahkemenin haciz işlemleri ile ilgili davasına itiraz ettiklerini ve davanın temyiz aşamasında olduğunu belirten Tekin, "Bugüne kadar belediyemizden emekli olan tüm personelimize ödemeleri kısıtlı imkanlar nedeniyle hep taksitlendirilerek yapılmış ve ödemeler halen devam ediyor. Bu konuda iki personelimizden ise diğer emekli çalışanlarımız gibi belediyenin mali durumu nedeniyle anlayış bekliyoruz" diye konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA