• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Başkandan Konyaya stat müjdesi
14 Haziran 2011 Salı 09:27

Başkan'dan Konya'ya stat müjdesi

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konyanın merakla beklediği stat müjdesini verdi.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya’nın merakla beklediği stat müjdesini verdi. Akyürek ihalenin yapılacağı tarih ile stadın tamamlanması için öngörülen zamanı açıkladı.
 
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya’ya yapılacak yeni stadyumun ihalesinin 27 Temmuz’da gerçekleştirileceğini açıkladı. Stat projesinin detaylarıyla birlikte hazırlandığını ve kısa bir süre önce bütün protokollerin tamamlandığını belirten Akyürek, “Stat için ihaleye çıktık. İhale dosyası şu anda Kamu İhale Kurumu’nda (KİK) bulunuyor. Konya’ya kazandıracağımız yeni stadyumun ihalesi 27 Temmuz’da yapılacak” dedi.
 
TÜRKİYE’NİN EN GÜZEL STADI OLACAK
 
Konya’nın locaları, amatör spor kulüplerine tahsis edilecek üniteleri, ticari ve sosyal mekânlarıyla modern bir tesise kavuşacağını ifade eden Akyürek, 38 bin kişi kapasiteli yeni stadın UEFA kriterlerine uygun olarak projelendirildiğini, Avrupa ve Dünya Kupası maçları ile birçok önemli final müsabakasının bu statta oynanabileceğini kaydetti. Akyürek “Büyükşehir Belediyesi olarak yapacağımız stat ve diğer tesisler Konya’da spor alanında yeni bir dönemin başlamasına vesile olacaktır. Konya sporu de büyük bir ivme kazanacaktır. Diğer taraftan Konyaspor’un maddi kaynak sorununun çözümüne de önemli ölçüde katkı sağlamış olacaktır” dedi.
 
“Türkiye’nin en güzel stadını Konya’ya kazandıracağız” diyen Akyürek, son olarak yeni stadın 2013 yılının bahar aylarında tamamlanacağını açıkladı.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Konhaber.com
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA