• Konya5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Başkan Tutal’ın 18 Mart Çanakkale Zaferi mesajı
17 Mart 2018 Cumartesi 16:15

Başkan Tutal’ın 18 Mart Çanakkale Zaferi mesajı

Başkan Tutal; "Çanakkale Zaferi, vatan topraklarımıza göz diken ve işgale kalkışan devletlere vurulmuş bir tokattır"

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 103. Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Türk milletinin her türlü zorluklarda bile birlik ve beraberlik içinde olduğuna dikkat çeken Başkan Tutal;" “Bugün üzerinden bir asır geçmesine rağmen hala destansı mücadelesini konuştuğumuz Çanakkale Zaferi’nin yıldönümüne ulaşmanın heyecanını yaşıyoruz. Esareti hiçbir zaman kabul etmeyen milletimiz bundan 103 yıl önce tüm dünyaya ibretlik bir mücadele ile bu düşüncesini ilan etmiş. Yurdu işgal etmek için Çanakkale’ye tüm güçleri ile acımasızca saldıran düşman kuvvetlerine, bu coğrafyada yaşayan Türkü, Kürdü,  Çerkezi, Lazı, Arabı ve  birçok farklı etnik kökeni ile kahramanca karşı durmuştur. Çanakkale Zaferi, vatan topraklarımıza göz diken ve işgale kalkışan devletlere vurulmuş bir tokattır Bu günde 15 Temmuz'da aynı işgali yaşatmak isteyen güçlere aynı şekilde tokat vurulmuş ve cevaplarını almışlardır.

Emperyalist güçlere göğüslerinde bulunan iman ile cevap veren ecdadımız bizlerin daima gurur kaynağı olmuştur. ‘Çanakkale Geçilmez’ ibaresini tüm dünyaya ilan eden milletimiz bugün de aynı özveri ve birlik içinde dıştan gelen her türlü oyuna karşı dimdik durmaktadır. Düşman bir asır geçse de tankla, topla tüfekle ve yüz binler ile yıkamadığı ülkemizi bugün farklı senaryolar ile yıkma gayreti içindedir. Ama dedelerimizin ve ecdadımızın izinde yürüyen bu millet, bugün de bu oyuna düşmedi ve düşmeyecektir. Dün nasıl birlik içinde isek bugün de bu birlik ile daha nice asırlarca ülkemiz bu topraklarda varlığını sürdürecektir. Bu birlik ve beraberlik en güçlü devletlerarasında yer almamızda büyük etken olacaktır.

Bu vesile ile vatanımızın bekası için Çanakkale’de tarihimizde unutulmaz iz bırakan, 250 bini aşkın şehidimizin ve yüz binlerce gazimizin bizlere armağan ettiği bir destanın; Çanakkale zaferinin 103. yıldönümünü kutluyor. Bize emanet edilen bu kutsal topraklar için canlarını feda eden milletimizin, nasıl bir vatan sevgisi ve iman ile çarpıştıklarını iyi anlamamız gerekiyor. Çanakkale’nin kızıla boyandığı o günleri rabbim yeniden yaşatmasın. Çanakkale ruhunun tüm ülkemizde tekrar dirilmesini temenni ediyor, Zaferimizin 103.yıldönümü kutluyor, vatan savunması için hayatlarını, kanlarını ve canlarını memleket sevgisi için veren tüm şehitlerimize rahmet diliyorum”

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA