• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Başkan Tutal, dere ıslah çalışmalarını inceledi
07 Ekim 2016 Cuma 14:53

Başkan Tutal, dere ıslah çalışmalarını inceledi

Konya'nın Seydişehir İlçe Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Ortakaraören Mahallesinde başlanan taşkın koruma ve dere ıslah çalışmalarını yerinde inceledi.

Konya'nın Seydişehir İlçe Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Ortakaraören Mahallesinde başlanan taşkın koruma ve dere ıslah çalışmalarını yerinde inceledi.

Seydişehir'e bağlı Ortakaraören, Taraşçı ve Bostandere mahallesinde devam eden taşkın koruma ve dere ıslahı projesi çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Mehmet Tutal, TİKA Mühendislik Koordinatörü Özgür Çoşkun'dan bilgi aldı. Başkan Tutal'ın Devlet Su İşleri 4. Bölge Müdürlüğü ile yaptığı yazışmalar sonucu, ihaleleri yapılan Taraşçı ve Ortakaraören mahallerinde taşkın koruma ve dere ıslah çalışmalarına başlanırken, Bostandere Mahallesi dere ıslah çalışmalarının ihale aşamasında olduğu bildirildi. DSİ 4. Bölge Müdürlüğü tarafından ihalesi yapılan Ortakaraören Malkaya, Derindere, Kurudere, Ana kanalda yapımı devam eden dere Islah çalışmaları hakkında yüklenici firma TİKA Mühendislik Koordinatörü Özgür Çoşkun Belediye Başkanı Mehmet Tutal'a bilgi verdi.

Taraşçı, Ortakaören ve Bostandere mahallerinde yaşanan, sel taşkınları nedeniyle DSİ 4. Bölge Müdürlüğü ile gerekli yazışmalarının yapılarak çalışmalara başlanıldığını kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal; "Oratakaraören mahallesi Malkaya Derindere, Kurudere, Anakanal'da toplamda 3 bin 680 metrelik derede, proje kapsamında 50 bin metreküp taş duvar yapılarak maliyeti 4 milyon 750 bin liradır.Çalışam ihale tarihinden itibaren 210 iş günü içerisinde tamamlanacak olup, Taraşçı mahallemizde bulunan Yanık Harman Deresinde ise çalışmalar 350 iş gününde tamamlanıp maliyeti 1 milyon 467 bin liradır. Kanallarımız çift taraflı taş duvar örülerek, duvar kanalları etrafı demir korkuluklarla çevrilecektir. Ortakaraören mahallesinde bulunan Derindere 2, Kurudere 2 olmak üzere 4 yeni menfez kullanılacaktır" dedi.

Yağışların bol olduğu zamanlarda vatandaşların mağdur olması için Seydişehir Belediyesi olarak gerekli önlemlerin alınması için gerekli yazışmaları yaparak dere ıslah çalışmalarına hız verdiklerini kaydeden Başkan Tutal; "Devlet Su İşleri 4. Bölge Müdürlüğü ile yaptığımız yazışmalarda Taraşçı, Bostandere ve Ortakaraören Mahallerinde hayat geçirilen taşkın koruma Projesinde bizlere desteklerini esirgemeyen Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcımız Harun Tüfekçi Bey'e teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA