• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Başkan Torudan tapu müjdesi
18 Ekim 2015 Pazar 13:42

Başkan Toru'dan tapu müjdesi

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediye Başkanı Fatma Toru, “Mahallemizde Başkan Var” projesi kapsamında mahalle sakinleriyle bir araya geldi.

Başkan Toru, “Mahallemizde Başkan Var” projesi kapsamında Yaylapınar Spor Tesisleri’nde düzenlenen programda Yaylapınar Kaş, Yaylapınar Uhud, Yaylapınar Süleymaniye ve Karaaslan Aybahçe mahalle sakinleriyle buluştu.

“İMAR YOĞUNLUĞU AYNI SEVİYEDE”
Bu bölgelerin 25-30 yıl öncesinden tarımsal amaçlı kullanıma sahip tarımsal vasıflı bölgeler olduğuna dikkat çeken Başkan Toru, “Bu süreçte yapılar yapıldı ve hisseli parseller oluştu. Mülkiyet ve imar problemlerinin en üst düzeyde olduğu yerler bu mahallelerimizdir. Temel sorun olan mülkiyet ve imar problemlerinin çözümü için kolları sıvayarak hızlı bir şekilde imar planlarının yapımına başladık. 1/5000 ölçekli ve 1/1000 ölçekli imar planlarını tamamlayarak onaylanmasını sağladık. Üzerinde yapı olan adalarda imar yoğunlu 25-50, boş arsalarda ise 20-40’tı. Vatandaşlarımızın talepleri neticesinde komisyonlara taşıdık. Geçen ay itibariyle bu bölgedeki tüm parsellerdeki imar yoğunluğu 25’e 50 oldu. Onun da müjdesini vermek istiyorum, şu anda tüm parsellerimizin imar yoğunluğu aynı oldu. Bu durum, temelde adalet ilkesinin yerine gelmesi açısından önemliydi” dedi.

“ÖNÜMÜZDEKİ YIL YENİ TAPULARINIZI VERECEĞİZ”
İmar planlarının yapılmış olmasının tek başına yeterli olmadığına işaret eden Başkan Toru, “Mülkiyet sorunlarının çözümü için 18 uygulamanın başlaması gerekiyordu ve şu anda bu konudaki çalışmalarımız devam ediyor. Yılbaşına kadar İnşallah askıya çıkacak hale gelecek. Askı sürecinden sonra inşallah önümüzdeki yıl yeni tapularını teslim etmiş olacağız. Yeniden tescille birlikte ruhsatlı olarak yeni yapılar yapabileceksiniz. Hisseli tapusu olanlar ya da başkasının üzerinde tapusu olanlar da yeni tapularına kavuşmuş olacak. Tapular çıktıktan sonra yeni yollar açılacak, altyapı ile ilgili eksiklikler giderilecek, park alanları ve ihtiyaç duyulan sosyal tesisler yapılacak” diye konuştu.

“KRİTİK BİR EŞİKTEYİZ”
1 Kasım Genel Seçimleri’nin ülke için kritik bir eşik olduğuna da vurgu yapan Başkan Toru, şunları kaydetti: “Bu seçim, sadece siyasi ve ideolojik bir seçim değil, Türkiye’nin seçimi. Çünkü üzerinde bulunduğumuz coğrafya yeniden şekilleniyor ve yeni haritalar oluşturuluyor. Özellikle Ortadoğu’da büyük yaralar açıldı, ülke olarak bizim de kanayan yaralarımız var. İnşallah ülke olarak birlik ve beraberlik içinde bu süreci kolay atlatacağız. Elbette bunun için de siyasi istikrar şart”
Yaylapınar Kaş Mahalle Muhtarı Hasan İşler, mahallerinde düzenlediği program nedeniyle Meram Belediye Başkanı Fatma Toru’ya teşekkür ederek, çiçek takdim etti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA