• Konya6 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Başkan Toru tecrübelerini paylaştı
19 Ekim 2016 Çarşamba 16:22

Başkan Toru tecrübelerini paylaştı

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü'nde düzenlenen programda NEÜ Harita Mühendisliği Bölümü öğrencilerine mesleki bilgi ve tecrübelerini aktardı.

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediye Başkanı Fatma Toru, Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü'nde düzenlenen programda Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Harita Mühendisliği Bölümü öğrencilerine mesleki bilgi ve tecrübelerini aktardı.

NEÜ Harita Mühendisliği Bölümü 3. Sınıf Öğrencileri, Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğünü ziyaret ederek kurumun çalışmaları hakkında bilgi aldı. Konferans salonunda yapılan programa Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Kenan Çiftçi, NEÜ Harita Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Savaş Durduran ve 3. sınıf öğrencileri katıldı.

"Harita mühendisliği altyapı oluşturuyor"

Harita Mühendisliği Bölümünden 1994 yılında mezun olduğunu ve o tarihten bugüne kadar da sürekli olarak mesleğin içinde yer aldığını kaydeden Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, "Her şeyden önce mesleği sevmek ve benimsemek gerekir. 20 yılı aşkın süredir mesleğimi severken şunu da gördüm; Harita Kadastro Mühendisliği diğer tüm mühendislik birimlerinin de altyapısını oluşturuyor. Mesleki disiplin olarak oldukça geniş bir yelpazede hizmet veriyoruz. Mesleği öğrenirken uygulamaya da önem vermelisiniz" dedi.

"Kentsel dönüşüm favori kavram"

2012 yılında yasalaşan "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi" ile ilgili kanundan itibaren ülkemizde kentsel dönüşümün 30-40 yıl favori bir kavram olacağına işaret eden Başkan Toru, "Kentsel dönüşüm, merkezi idare ile birlikte yerel yönetimlerin tümünün de gündemini işgal eden bir konu. Kentsel dönüşümün temel omurgasını da Harita ve Kadastro Mühendisliği oluşturmaktadır. Bu nedenle tüm arkadaşlarıma kentsel dönüşüm ve imar uygulamaları konusunda ilerlemelerini tavsiye ediyorum" diye konuştu.

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, "Dönüşüm Meram" adıyla ilçe genelinde uygulaması devam eden kentsel dönüşüm projeleri hakkında da bilgi verdi.

"Yarına hitap eden bir alan"

Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Kenan Çiftçi ise, Harita Mühendisliği bölümünün önemini vurgulayarak "Gerçekten çok şanslısınız. Alanınız, Türkiye'nin bugününe değil yarınına hitap eden bir alan. Belediye başkanımız bu alanda yaptıkları çalışmaları anlattı. Sizlere ülke genelinde ve hatta yurt dışında bile büyük ihtiyaç var. Biz Türk cumhuriyetlerine ve Afrika ülkelerine kadastral anlamda hizmet veriyoruz" şeklinde konuştu.

NEÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Savaş Durduran da, "Bu ziyareti Kadastro Bilgisi dersi kapsamında gerçekleştirdik. Bizler öğrencilerimiz adına sizlerin yaptığı çalışmaları yerinde görmek istedik. Başkanımızın da burada olması ve tecrübelerini paylaşması bizim için çok güzel oldu. Hepinize çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Kenan Çiftçi, günün anısına Başkan Toru ile Prof. Dr. Durduran'a çiçek takdim etti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA