• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Başkan Toru, şampiyonları ödüllendirdi
20 Eylül 2016 Salı 11:32

Başkan Toru, şampiyonları ödüllendirdi

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, ülkemizi en şekilde temsil eden bu sporcuları altınla ödüllendirdi.

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, belediye meclisinin eylül ayı 2. toplantısı öncesinde başarılı sporcuları ödüllendirdi.

“12 BRANŞTA FAALİYET YAPIYORUZ”

Konya Meram Belediyespor Kulübü’nün 1996 yılında faaliyetlerine başladığını hatırlatan Başkan Toru, “1.8.2016 tarihi itibariyle spor kulübümüzde bin 600 lisanslı sporcumuz vardır. Bunların 550’si kadın, bin 50’si ise erkek sporcudur. Kulübümüz;  tekvando, bedensel engelli halter, bilek güreşi, bisiklet, jimnastik, judo, wushu, kick boks, satranç, izcilik, karate ve futbol branşlarında faaliyetlerini sürdürmektedir” dedi.

baskan-toru,-sampiyonlari-odullendirdi-2.jpg

NAZMİYE MURATLI TARİHE GEÇTİ

Meram Belediyesporlu Milli Sporcu Nazmiye Muratlı’nın, engelli halter branşında Rio 2016 Paralimpik Oyunları’nda dünya rekoru kırarak altın madalya kazandığını hatırlatan Başkan Toru, “Nazmiye Muratlı, 41 kiloda mücadele etti ve 104 kg kaldırarak ülkemize ilk altın madalyasını kazandırdı. 2012 yılında da Londra’da altın madalya kazanın milli sporcumuz, Paralimpik Oyunları’nda üst üste 2 altın madalya kazanan ilk Türk sporcusu olarak adını tarihe yazdırdı.  Rio’da Nazmiye ile birlikte ülkemizi engelli halterde temsil eden bir başka kulüp sporcumuz da Sibel Çam’dı. Bu sporcularımızın ödüllerini daha sonra düzenleyeceğimiz bir törenle vereceğiz” diye konuştu.

“GÖĞSÜMÜZÜ KABARTTILAR”

Selcan Tanrıverdi’nin de kick boks’ta ödül kazandığını kaydeden Başkan Toru, “Milli sporcumuz Selcan Tanrıverdi de kısa bir süre önce İrlanda’da yapılan Dünya Gençler Kick Boks Şampiyonası’ndan altın madalya ile döndü. Kulübümüz sporcuları gerek yurt içi gerekse yurt dışında yakaladıkları başarılarla göz doldurmaya devam ediyorlar. Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası'nda ise bedensel engelliler kategorisinde mücadele eden Yılmaz Fazıloğulları(75 kg) ise sağ kolda şampiyon, sol kolda ise Avrupa ikincisi oldu. Tüm sporcularımızı, antrenörlerimizi ve kulüp yöneticilerimizi tebrik ediyorum. Ülkemizin ismini duyurdular dünyaya. Özellikle 15 Temmuz’dan sonra ülkemizin sporda ve farklı alanlarda derecelerle adından söz ettirmesi ayrı bir gururdur ” dedi.

Meram Belediyespor Kulüp Başkanı Hüseyin Saraç da özellikle son dönemlerde bireysel branşlarda önemli başarılara imza attıklarını dile getirerek desteklerinden dolayı Başkan Toru’ya teşekkür etti.

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, uluslararası müsabakalarda madalya kazanan sporcuları ve antrenörlerini, belediye meclisi tarafından onaylanan ödül yönetmeliği çerçevesinde altınla ödüllendirdi.

2 SPORCUMUZ MİLLİ TAKIMDA

Öte yandan önümüzdeki günlerde Bulgaristan’da yapılacak dünya şampiyonasında Meram Belediyesporlu Hatice Nur Küçüktanık wushu, Yılmaz Fazıloğulları ise bedensel engelliler bilek güreşi kategorisinde ülkemizi temsil edecekler.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA