• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Başkan Taşçı su kuşlarını besledi
30 Ocak 2012 Pazartesi 17:17

Başkan Taşçı su kuşlarını besledi

Konya'nın Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük ve Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, Beyşehir Gölü Milli Parkı'nda açlık tehlikesiyle karşı karşıya kalan su kuşlarını simit ve ekmekle besledi.
Konya'nın Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük ve Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, Beyşehir Gölü Milli Parkı'nda açlık tehlikesiyle karşı karşıya kalan su kuşlarını simit ve ekmekle besledi.
Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Belediye Başkanı İzzet Taşcı ve Belediye Meclisi Üyesi Hasan Takavcı ile birlikte kar yağışının ardından kartpostallık görüntüler oluşan Beyşehir Gölü kıyılarında gezinti yaptı. Göl kıyısında beyaz martı ve sakar meke gibi kuşları ekmekle besleyen bir vatandaşla karşılaşan Kaymakam Başıbüyük ve Belediye Başkanı Taşcı da, sahildeki bir simitçiden simit satın alarak Alaeddin Keykubat Adası'na ulaşımı sağlayan ahşap köprü üzerinde ve kıyılarda aç kalan su kuşlarını
elleriyle besledi. Zabıta görevlileri de kıyıda su kuşlarının beslenmesi için bölgeye çok sayıda ekmek getirdi. Çevrede gezinti yapan gençlerin de ekmek attığı kuşlar, adeta yiyecekleri kapma yarışına girdi.
Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl son derece verimli bir kış dönemi yaşandığını belirterek, "Her tarafta kar var, yağışlar çok bereketli. Bunlar tabii beraberinde doğal hayat ve yaban hayvanları için açlık tehlikesi ile karşı karşıya kalınması durumunu getirebiliyor. Ama Beyşehir Gölü kıyısında açlık yaşayan su kuşlarını vatandaşlarımız ekmek ve simitlerle beslediği için pek fazla sıkıntı olmuyor. Burada her şey çok güzel. Muazzam bir tabiat güzelliği var ve Beyşehir beyaz gelinliğe büründüğü zaman daha farklı bir görüntü sergiliyor. Özellikle Konyalılar'ın bu güzellikleri mutlaka görmelerini isterim. Gelsinler burada su kuşlarını bizim gibi elleriyle beslesinler. Bu bence en güzel terapi" dedi.
Beyşehirliler'in göl kıyılarında su kuşlarının beslenmesi konusunda oldukça duyarlı olduğunu, bu durumun takdire şayan olduğunu da dile getiren Taşcı, "Sürekli burada bu manzarayla karşılaşıyoruz. Bir vatandaşımız geldiğimizde ekmekleri toplayıp gelmiş, su kuşlarını besliyor. Bu yaklaşımı doğadaki diğer hayvanlar için de sergilememiz gerekiyor" şeklinde konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA