• Konya4 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Başkan Özaltun: “Üniversite gençliğimizi de unutmuyoruz”
20 Mart 2018 Salı 14:42

Başkan Özaltun: “Üniversite gençliğimizi de unutmuyoruz”

Konya'nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir'de toplumun her kesimine hitap eden hizmetler yaparken, ilçeye yükseköğrenim görmek için gelen üniversite öğrencilerini de unutmadıklarını söyledi.

Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir Belediyesi tarafından düzenlenen tiyatro etkinliğinde, Yükseköğretim Kredi Yurtlar Kurumu'na bağlı (YURTKUR) Beyşehir Feride Akkanat Öğrenci Yurdu'nda Ali Akkanat Kampüsü'ndeki fakülte ve yükseköğrenim kurumlarında öğrenim gören üniversite öğrencileriyle bir araya geldi. 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıldönümü münasebetiyle Feride Akkanat Öğrenci Yurdu'nda sahnelenen "Şehitler Diyarı Çanakale" konulu tiyatro gösterisi öncesinde konuşan Başkan Özaltun, Beyşehir'in son dönemde giderek ivme kazanan ve gelişen yükseköğrenim potansiyeline, bu konudaki yatırımlara dikkat çekti.

Beyşehir Belediyesi olarak bu potansiyeli gözardı edemeyeceklerini vurgulayan Özaltun, "Belediye olarak her alanda olmaya özen gösteriyoruz. Toplumumuzun tüm kesimleriyle bir araya geliyor, onların talepleri doğrultusunda hizmetler gerçekleştiriyoruz. Bunları yaparken de insan odaklı çalışmalar yapıyoruz. Bunların yanı sıra, Beyşehir'de yaşayan, yükseköğrenimlerini sürdüren üniversite gençliğimiz var, onları da unutmamamız gerekiyor. Ve tabii ki de unutmuyoruz. Çünkü, sizler bizim geleceğimizsiniz. Bu anlamda, Belediye olarak bugüne kadar her zaman yanınızda olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Şunun altını çizmek istiyorum. En fazla sosyal aktivite, etkinlik yapan belediyeyiz. Bu etkinliklerimizde üniversite gençliğimizi de görmekten büyük memnuniyet duyarız. Bu arada, ilk etapta dört ve iki yıllık yükseköğrenim kurumlarımızdan mezun olmaya hazırlanan öğrencilerimiz için bir veda etkinliği düzenlemek istiyoruz. Öncelikle mezun olacak kardeşlerimize, daha sonra ise bu konuda diğer arkadaşlarımıza açık çek veriyorum, söz veriyorum. Ayrıca, belediye olarak 1071 kapasiteli bir kültür ve yaşam merkezini ilçemize kazandırdık. Sizler talep edin, burada sinemaysa sinema, tiyatroysa tiyatro, konuşmacıyla konuşmacı, konserse konser programları... Bu konuda sizlerle birlikteyiz ve üniversite öğrencilerimize de her vatandaşımızda olduğu gibi kurum olarak kapımız 7 gün 24 saat süreyle açıktır. Üniversite gençliğimiz bizim için çok önemli. Çünkü, buradan mezun olup gittiğinizde sizler ilçemizin birer turizm elçisi olacaksınız. Buradan olumlu etkilerle ayrılmanızı en çok arzu edenler bizleriz. Sizler isteyin, etkinlik, aktiviteler konusunda üzerimize düşen ne varsa yerine getirmeye hazırız" dedi.

"Çanakkale ruhunu unutmamalıyız, unutturmamalıyız"

Yurtta sahnelenecek tiyatro gösterisine de değinen Başkan Özaltun, kendisinin de izlediği tiyatro gösterisinden çok etkilendiğini söyleyerek, "Gerçekten Çanakkale ruhunu unutmamalıyız, unutturmamalıyız. Biz bu konuda elimizden gelen her şeyi yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Bakın, Afrin konusunda geçtiğimiz günlerde yurt binanızdan orada mücadele eden Mehmetçiğimize "Afrin" yazarak bir ışık yaktınız, sesimizi buradan Türkiye geneline hep birlikte duyurduk. Siz burada "Afrin yazdınız', kahraman Türk ordumuz ise Afrin'de terör örgütünün işini bitirdi, ardından ne yaptılar sizlere selamlarını ilettiler. Allah'ım onlardan razı olsun, bu anlamda şehitlerimize Allah'tan rahmet dilerken, gazilerimize de şifalar diliyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından KYK Beyşehir Yurt Müdürü Mustafa Songül, Belediye Başkanı Murat Özaltun'a günün anısına bir plaket takdim ederken, düzenlenen tiyatro gösterisi ile yurtlara ve yükseköğrenim gören üniversite öğrencilerine bugüne kadar verdiği desteklerden ötürü teşekkür etti. Yurtta kalan öğrenciler, daha sonra "Şehitler Diyarı Çanakkale" adlı tiyatro oyununu izledi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA