• Konya5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Başkan Okka: 3. Çeyrek Büyüme Rakamları Heyecan Verici
11 Aralık 2017 Pazartesi 14:28

Başkan Okka: 3. Çeyrek Büyüme Rakamları Heyecan Verici

Müstakil Sanayici İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şube Başkanı Ömer Faruk Okka, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan 2017 yılı üçüncü dönem büyüme verilerini değerlendirdi.

Başkan Okka yaptığı açıklamalarda şu görüşlere yer verdi; “Türkiye ekonomisi, 2017 yılının üçüncü çeyreğinde yüzde 11.1 büyüdü. Dövizde devam eden hareketlilik ve yüksek seyreden faiz oranları gibi iş dünyasını olumsuz etkileyen faktörlerin canımızı yaktığı bir dönemde, beklentilerin üzerinde gerçekleşen büyüme oranı, iş dünyasını sevindirmiştir.

Son altı yılın rekoru olan büyüme rakamları coğrafyamızdaki koşullar ve ülkemizin son 18 ayda atlatmış olduğu badirelerle birlikte değerlendirildiğinde, sanayici ve işadamlarımızın karamsarlığa sürüklenmediği, cesaret ve azimle çalışmaya ve üretmeye devam ettiğini ortaya koymaktadır.

MÜSİAD Konya Şubesi olarak, dördüncü çeyrekte de büyüme rakamlarının beklentilerin üzerinde gerçekleşeceğine inanıyoruz. Büyük Türkiye hedeflerine ulaşabilmek için üretim gücümüzü arttırarak devam ettirmeliyiz. İş dünyası olarak kalkınmanın tek yolunun üretimden geçtiğini bir kez daha ifade etmek istiyorum.

Ülke ekonomisindeki büyümenin, günlük hayatımıza etkilerini biran önce görebilmemiz ve büyümenin sürdürülebilir olması için, ekonomi yönetiminin, üretimi, ihracatı, büyümeyi ve istihdamı önemseyen reformları bir an önce hayata geçirmesi gerekmektedir. Tüm bu zor şartlar altında büyük sorumluluk alarak ülkemizin büyümesinde kilit rol oynayan sanayicilerimizi ve işadamlarımızı bir kez daha kutluyorum” dedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA