• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Başkan Kale’den KYK’ya ziyaret
22 Aralık 2015 Salı 13:17

Başkan Kale’den KYK’ya ziyaret

Konya’nın Cihanbeyli İlçe Belediye Başkanı Mehmet Kale, Kredi Yurtlar Kurumu (KYK)’nun yöneticileri ve öğrencilerle bir araya geldi.

Çok Amaçlı Salonda öğrencilerle bir araya gelen Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale’ye Belediye Meclis Üyeleri ve Kredi Yurtlar Kurumu yurt müdürü Mustafa Terkoz eşlik etti.
Öğrencilere projeler hakkında bilgi veren Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, “Siz gençler bizim gözbebeğimizsiniz, geleceğimizsiniz. Şuna yürekten inanın ki, tüm gayretimiz, uğraşımız yarınlarımız olan sizlere daha iyi bir gelecek bırakmak içindir. Sizler bizim umudumuzsunuz. Bu ülke sizlerin. Bunu bilerek, sorumluluğunuzun farkında olarak kendinizi en iyi şekilde yetiştirmelisiniz. Misyonunuza sahip çıkmalı, bu misyon çevresinde bir vizyon çizmelisiniz. İlk önce kendinize ‘ben neden varım, nereye geleceğim, hedefim ne, idealim ne, gayem ne’ sorularını sormalı ve bunların cevabını vermelisiniz. Hatta bu cevapları yazılı hale getirmeniz sizler için çok daha iyi olacaktır. Çünkü her daim karşınıza çıkacak bu not, hedeflerinize giderken zaman zaman düşebileceğiniz ataletten sizi geri çekecektir. Hedef, gaye, ideal mutlaka olmalıdır. Bu genç yaşınızda hedefinizi mutlaka çizmelisiniz. Bizler istişareye açık bir yönetim anlayışına sahibiz. İstişare sünnettir. Bugün hem bir sohbet hem de sizlerin dilek ve temennilerinizi dinlemek için buradayız. Gerek okul hayatınızda, gerekse de daha sonra iş hayatınızda başarıya ulaşmak için istemeyi bilmeniz gerekir. Daha sonra planlı çalışma ve gayret! Yetenekleriniz, hayat tarzınız ve çevremizin-ülkemizin ihtiyaçları doğrultusunda seçeceğimiz meslekte hızla ilerlemelisiniz. Seçeceğiniz mesleğin duayenlerini iyi takip etmelisiniz. Zira bu sizi de o meslekte duayen yapmak için yol gösterici olacaktır” dedi.
Öğrencilerin inanırlarsa başaracaklarını dile getiren Başkan Kale, “Allah’a ve kendime olan inancımdır beni ayakta tutan ve bugünlere gelmeme neden olmuştur. İş hayatında, siyasette ve belediyecilikte ulaştığım nokta da inancımın eseridir. Kendinize inanın ve güvenin. Yapabilecekleriniz sizin hayal ettiklerinizden çok daha fazladır, bunu unutmayın. Ahlaklı bir genç olarak inancınız sizi bu ülkenin istikbali yapacaktır. Eğer bunları yaparsanız başkalarının oluşturduğu gündemin peşinden gitmezsiniz. Sizlerin oluşturduğu gündemin peşinden başkaları gelir” ifadesini kullandı.
Öğrencilerin istek ve sıkıntılarını diledikten sonra yerinde çözüme ulaştıran Başkan Kale, öğrencilere sağduyu çağrısında bulundu. Ülkemizi bölüp parçalama adına türlü türlü oyunların döndüğünü ama başaramadıklarını ifade eden Başkan Kale, “Yarınımızda, geleceğimizde, umudumuzda sizlersiniz. Ülkemiz 2023,2053 ve 2071 hedeflerine hızla ilerliyor. Bizlerden sonra görevler sizlere düşüyor. Dört bir yanımızda dönen entrikaları görüyoruz. Ülkem adına İnsanlarım adına ve dünya Müslümanları adına lütfen sağduyulu olalım, kendimizi geleceğe hazırlayalım. Bugün buralarda bizler varız yarın bu ülkenin başında sizler varsınız” diye konuştu.
Sohbet sonrası tatlı ikramında bulunan Başkan Kale, öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA